El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Només un nou veí contagiat de coronavirus al dia

Societat

El coronavirus deixa d’encebar-se amb el veïnat. Segons les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, des que va començar el mes de maig a Sant Andreu de Palomar només es diagnostica poc més d’un positiu de COVID-19 al dia. Més concretament, des del passat 2 de maig fins a aquest dilluns només s’han comptabilitzat 13 nous casos oficials. En total, des que van començar a haver-hi registres s’ha confirmat que 475 andreuencs han donat positiu a les proves PCR.

 

Com esdevé plausible, no a tothom se li ha practicat el test del coronavirus i fins i tot moltes persones han mort amb simptomatologia, però sense passar a formar part de cap llista oficial. L’exemple: la Casa Asil de Sant Andreu. Tot i això, des de setmanes enrere la Generalitat també ha passat a publicar les dades de persones potencialment afectades pel virus i a les que no se’ls ha fet cap prova. En aquest cas, se sospita que en els darrers deu dies uns 166  veïns s’han pogut contagiar.

Per tenir-los controlats, els dos Centres d’Atenció Primària de Sant Andreu continuen fent un seguiment telemàtic del seu estat de salut. Mentre que el CAP Meridiana ha seguit l’evolució de 530 persones des de l’inici de la pandèmia, el de Casernes ha tingut cura d’uns altres 487 veïns. Una darrera xifra que, tot i semblar menor respecte al CAP de referència de Sant Andreu Sud, en realitat esdevé més preocupant: si es pren com a referència la densitat de població, la COVID-19 ha incidit amb major virulència al sector nord de Sant Andreu. De fet, es calcula que un de cada 100 veïns ha estat afectat per la malaltia.

Aquestes dades, tot i superar la mitjana barcelonina, no s’allunyen de la realitat que encara travessa la ciutat, ara circumscrita com una única regió sanitària. En aquest cas, el fet de mantenir-se en la Fase 0 del desconfinament ha obligat a perllongar les mesures establertes el passat 28 d’abril: es permet l’obertura d’establiments de venda al detall amb cita prèvia i atenció individualitzada i els restaurants poden obrir per preparar menjar per emportar. A més, al transport públic continua sent obligatori l’ús de mascaretes.

Fotografia | Un agent del cos de Bombers instrueix un conductor d’autobús sobre les mesures de protecció que ha de prendre // Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt