El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu reclama una oficina única d’ajudes per la crisi de la COVID-19

Economia

Finestreta única. El Districte de Sant Andreu reclamarà a l’Ajuntament de Barcelona la creació d’una oficina d’informació temporal sobre totes les mesures econòmiques que s’han activat per ajudar la ciutadania a frenar l’impacte de la COVID-19. La idea, presentada pel conseller d’ERC, Dani Gómez, al darrer Ple de Sant Andreu, ja ha rebut el suport de tots els consellers de l’oposició i del Govern.

Banner Ajuntament 300x250
 

Cal tenir en compte, però, que ara la iniciativa serà traslladada a l’Ajuntament de Barcelona perquè l’acabi materialitzant. Al cap i a la fi, recordar que aquestes proposicions que aprova el Ple del Districte no són vinculants. Tot i això, tots els grups polítics han avalat la iniciativa pel seu caràcter social: “Hi ha gent que encara no està familiaritzada amb la informàtica i de vegades, fins i tot trobar la informació de les pàgines web de l’Ajuntament resulta complicat“, ha emfatitzat el conseller de Ciutadans, Marcos Rodríguez.

Si bé la idea inicial es posar en marxa aquesta oficina en format físic, des d’ERC veurien bé que s’activés en una primera fase de forma telemàtica per cobrir les urgències més immediates. D’aquesta manera el punt es convertiria en la referència pel veïnat a l’hora d’informar-se d’ajuts, subvencions, bonificacions i de tota la resta de mesures anàlogues que han posat en marxa les administracions públiques contra la COVID-19. A més, la despesa que implicaria el seu funcionament aniria a càrrec del fons antiCOVID-19 engegat per l’Ajuntament de Barcelona i l’atenció als ciutadans la faria personal format per Barcelona Activa.

En aquesta línia, tots els representants polítics han rebut positivament la proposta. Des de la consellera de Barcelona pel Canvi, Anna García Escrig, qui s’ha mostrat a favor de “buscar totes alternatives per pal·liar la crisi que ens ve a sobre”, fins a la consellera Anna Satorra, de Junts per Catalunya, qui ha recordat el bon funcionament d’experiències prèvies, com ara l’oficina de subvencions. En paral·lel, el conseller del Govern pel PSC, Ivan Marzá, ha recordat que “Barcelona Activa ja està oferint informació durant tota la crisi de la COVID-19 de forma telemàtica”, però també ha expressat el suport de l’executiu a la idea de divulgar en un punt físic aquesta informació.

Fotografia | Laura Guerrero // Ajuntament de BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt