El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El preu del lloguer resta immune al coronavirus

Economia

Sense símptomes. El preu del lloguer al Districte de Sant Andreu no ha viscut cap alteració inusual, malgrat la crisi del coronavirus en el primer mes i mig de registres. Segons el portal immobiliari Habitaclia, al març el preu del metre quadrat va incrementar-se un 3%, mentre que en aquest darrer abril el valor ha caigut un 3,5%. Vist amb perspectiva, l’escalada segueix marcant la tendència, ja que respecte a l’abril de l’any passat el preu ha pujat fins un 2,8%.

 

Pel que fa a l’oferta centrada a Sant Andreu de Palomar, aquesta tampoc ha experimentat cap canvi. Al mateix portal de lloguer es segueixen trobant, de mitjana, una cinquantena d’habitatges i pràcticament la meitat supera els 1.000 euros al mes. En canvi, les que sí que han començat a treure el cap són les suposades baixades de preu. A data d’avui es poden trobar rebaixes que van dels 25 fins al 100 euros respecte a la quantitat que el propietari demanava un mes enrere.

Tot i aquestes dades, cal recordar que Sant Andreu lidera la taula del creixement del preu de lloguer. Segons el portal immobiliari Fotocasa, el preu dels arrendaments s’ha disparat un 45% en només quatre anys, fet que situa al Districte com el territori on més s’han incrementat les quotes de tota Barcelona. Només pel darrere estan Nou Barris (+39,6%) i Horta-Guinardó (30,5%). El mateix portal també va fer apuntar que Sant Andreu és Districte on més van pujar el lloguer al llarg del 2019.

En canvi, els que no semblen desaparèixer del tot són els apartaments d’ús turístic. Tal com es pot comprovar al portal Airbnb, encara resisteixen quatre pisos de Sant Andreu de Palomar per la darrera setmana de l’agost vinent. A principis de 2017, en canvi, s’oferien fins a 57.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt