El diari independent de Sant Andreu de Palomar

habitatges a sant andreu de palomar. david garcia mateu

Sant Andreu ja té el doble de lloguers turístics que residencials

Societat

Trobar un allotjament turístic a Sant Andreu de Palomar és més fàcil que trobar un pis de lloguer. Avui en dia, una reconeguda immobiliària virtual només ofereix 31 habitatges per viure de lloguer a Sant Andreu. Mentrestant, Airbnb presta fins a 67 opcions perquè els turistes puguin passar la nit. Resulta més senzill trobar un sostre llogat per nits que no pas per viure-hi.

 

Si bé no tots els habitatges que es troben al portal d’Airbnb són legals, 33 d’ells sí que tenen la llicència corresponent. Per tant, la xifra d’habitatges d’ús turístic igualment supera als lloguers residencials andreuencs. Una diferència que tendirà a augmentar amb la darrera aprovació del Peuat, ja que Sant Andreu ha passat a ser una de les zones de creixement sostingut d’allotjaments turístics. O dit d’una altra manera, Barcelona centrifugarà els turisme del centre cap a territoris com l’andreuenc.

“Acollidor estudi-loft de 40 metres quadrats a 15 minuts en metro del centre i a 30 de la plaça d’Espanya; amb un supermercat a la porta i autobusos i metro a menys de 5 minuts caminant; barri tranquil, a 10 minuts caminant del centre comercial La Maquinista”. Aquesta descripció correspon a un anunci penjat a Airbnb des del mes de novembre passat. Amb una capacitat per a dues persones, la propietària del pis demana 100 euros per passar dues nits del mes de març i una fiança de 500 euros. Resulta fins i  tot econòmic respecte a la mitjana de Sant Andreu de Palomar, on passar una nit de mitjana costa 52 euros.

En el cas que algú vulgui llogar l’apartament anterior, Airbnb a més li cobrará 25 euros afegits pel servei que ofereix com a plataforma. En cap moment s’especifica si es tracta d’un pis legal. I així, fins a sumar 67 possibilitats turístiques. Dels quals, 30 habitatges es llogen sencers, mentre que 37 anuncis corresponen només a l’arrendament d’habitacions estil ‘bed and breakfast’.

Si algú es pot guanyar 100 euros en dos dies, a quin preu lloguen la resta de veïns i veïnes els seus habitatges? En el cas de l’ús residencial, la reconeguda empresa immobiliària consultada només ofereix dues opcions per sota dels 700 euros mensuals. El més assequible? 68 metres quadrats, dues habitacions i un bany. Preu? 590 euros al mes amb la factura de la comunitat inclosa. La pujada en un 20% del preu del metre quadrat a Sant Andreu de Palomar es fa notar. Entre la trentena d’opcions restants, més del 35% dels propietaris demanen unes quotes superiors als 1.000 euros. 

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt