El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament posa en el punt de mira les motos del carrer de Neopàtria

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya per alliberar l’espai públic de les motos mal aparcades, després d’analitzar com moltes fan servir voreres sense l’amplada necessària i zones de vianants per estacionar. En el cas de Sant Andreu, el consistori ha detectat que un dels punts més conflictius es troba precisament al carrer de Neopàtria, entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Rovira i Virgili.

Banner Ajuntament 300x250
 

Sota el nom “Ciutat de Vianants”, la nova campanya que impulsa la Direcció de Serveis de mobilitat, Districtes i B:SM buscarà ordenar l’estacionament de motos i minimitzar la seva ocupació, en paral·lel de l’actuació que ja duu a terme habitualment la Guàrdia Urbana, segons el consistori. Tot plegat, “per alliberar les voreres de motos i ciclomotors i aconseguir que el vianant recuperi el seu espai natural“.

En el cas del carrer de Neopàtria, el consistori ja ha enviat informadors que explicaran als veïns la normativa d’aparcament i oferiran informació sobre les alternatives d’aparcament en calçada i d’aparcament subterrani (BAMSA, SABA i B:SM). A més, oferiran ofertes i descomptes especials pels motoristes, tot i que aquests aparcaments ja ofereixen tarifes especials per a motos.

Un cop finalitzada aquesta primera fase informativa, la Guàrdia Urbana iniciarà un període d’avisos en el qual deixarà una notificació als usuaris d’aquelles motos que estiguin mal aparcades. Posteriorment, s’iniciaran les sancions i retirada de motos estacionades incorrectament, si s’escau. A partir d’aquest moment i com a novetat, els agents de l’ÀREA de B:SM també controlaran les vies amb més incidències per assegurar que no es torni a aparcar en ubicacions incorrectes.

Segons l’Ordenança de Vehicles i Vianants (Art.40), quan no hi hagi possibilitat d’aparcar en la calçada, i sempre que no hi hagi senyalització específica que ho prohibeixi, es pot aparcar en vorera només en les següents condicions: si la vorera fa entre 3 i 6 metres d’amplada, es pot aparcar en paral·lel a la vorera i a un mínim de dos metres dels passos de vianants i les parades d’autobús. En cas que la vorera faci més de 6 metres es pot aparcar en semibateria, sempre que hi hagi més de 3 metres lliures de pas.

Per últim, recorden que està prohibit accedir a voreres, andanes i passeigs amb la moto en marxa. L’accés s’ha de realitzar amb el motor parat i sense ocupar el seient. Únicament es podrà utilitzar la força del motor per salvar els desnivells de la vorera, sense accedir pels passos de vianants.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt