El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les entitats responen a la sentència als presos polítics

Política

Amb motiu de la condemna que ha emès el Tribunal Suprem contra els líders independentistes, diverses entitats i establiments de Sant Andreu han emès comunicats per valorar la decisió judicial. Si bé la majoria han rebutjat la Sentència del Procés i han fet una crida a prendre els carrers, algunes altres han decidit posar-se de perfil i no entrar a valorar la decisió dels magistrats.

 

Un d’aquests darrers casos ha sigut el de la UE Sant Andreu. Lluny d’entrar a decantar-se per una postura crítica o favor de la decisió del Suprem, l’entitat esportiva ha evitat mullar-se. Tal com ha esgrimit la junta en un comunicat, “la decisió del Tribunal Suprem és considerada injusta per una part de la societat catalana», mentre que “altres consideraven que se’ls havia de jutjar pels fets de l’octubre del 2017″.

Sota criteri del club, a partir d’ara cal “generositat i un diàleg sincer que porti a una negociació justa per totes les parts implicades”, alhora que critica la substitució de la via política per la judicial: “L’empresonament dels dirigents independentistes dificulta encara més el diàleg i la negociació». Per aquesta raó, la UESA demana tornar a trobar “vies polítiques de consens per a resoldre’n la situació”.

Pel que fa a les entitats cíviques, els qui ja es van avançar a la condemna van ser els membres de l’Ateneu l’Harmonia. Divendres passat ja van mostrar el seu rebuig a “la repressió policial i judicial iniciada el 2017 en motiu del referèndum d’autodeterminació del poble català”. A parer dels responsables de l’Ateneu, “l’onada repressiva i les criminalitzacions racials, feixistes i patriarcals s’estenen a tots els territoris en forma de censura i manipulació mediàtica, detencions arbitràries, desnonaments o assassinats”. Amb motiu de l’anunci de la condemna, l’entitat ha tancat les seves portes.

Respecte a l’AVV de Sant Andreu de Palomar, entitat que sempre ha exigit l’absolució dels empresonats, avui ha piulat la pancarta d’Òmnium Cultural amb el mateix missatge: “Llibertat presos polítics”. En paral·lel, l’organització de la Fira Literal que se celebra a la Fabra i Coats ha titllat la sentència de “vergonya” i ha fet una crida a sortir als carrers.

Alguns responsables de botigues de Sant Andreu també han decidit sumar-se a la mobilització popular i tancar els negocis de forma extraordinària. Un d’aquests casos ha sigut el de la llibreria La Tribu, la qual ha assenyalat que “davant la repressió, cal una resposta contundent i excepcional“. “La Tribu tanca i ens sumem a les convocatòries de mobilització massiva; no hi ha prou llibres per fer front a tanta injustícia”, han sentenciat des del seu compte de Twitter.

Per últim, posar de relleu la denúncia a la condemna que ha fet la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín: “Injustícia. Indignant. Insuportable. Atac brutal a la llibertat de totes!! Una sentència que suposa el desprestigi definitiu d’una cúpula judicial que recorda a una altra època. Entre totes hem de treballar per la llibertat de les preses polítiques”, ha exposat Martín.

Fotografia | Imatge d’arxiu // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt