El diari independent de Sant Andreu de Palomar

200 veïns clamen contra el reingrés a presó dels líders sobiranistes

Societat

Fins a 200 veïns de Sant Andreu de Palomar s’han concentrat aquest dimarts a les 20 hores a la plaça d’Orfila per rebutjar el reingrés a presó dels líders independentistes barons. “Amb clara voluntat d’escarment, la justícia espanyola ha decidit tornar a rebregar la llei al seu favor i revocar el tercer grau penitenciari dels presos polítics”, ha denunciat Òmnium Sant Andreu en la lectura del manifest a càrrec de l’artista Cristina Lanau.

 

A parer de l’organització cultural, “s’ha tornat a vulnerar el dret a defensa dels presos polítics”, després que el jutge “hagi condicionat el tercer grau al seu penediment i a l’assumpció d’un delicte inexistent”. “No ens cansarem de repetir-ho: l’autodeterminació no és delicte!“, ha afegit Lanau davant els assistents.

Els mobilitzats han assegurat que els poders de l’Estat els volen “atemorits”, però també han assenyalat com seguiran dempeus en els seus objectius: “La presó mai serà un límit”. “Quantes vegades més la justícia europea els ha de dir que no existeix el delicte de sedició?”, han aventurat des de les files sobiranistes. “Seguirem lluitant pels drets fonamentals, i ho farem sense penediments, ni perdó, ni renúncies”, han sintetitzat abans de reclamar novament l’amnistia i el dret a l’autodeterminació.

Fotografia | Òmnium Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt