El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament eliminarà l’amiant de la Fabra i Coats

Societat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona d’Infraestructures Municipals SA (BIMSA), ha tret a licitació per 39.917,67 euros (IVA inclòs) la retirada de l’aminat que s’ha localitzat a diferents sectors de la Fabra i Coats. Segons recull la documentació del concurs públic a la qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, el juny de 2018 ja es va elaborar un llistat amb els punts crítics que podrien estar dispersant fibres d’amiant, però fins avui dia encara no s’havia fet cap passa en ferm per la contractació d’una empresa que l’eliminés.

 

Molts dels elements que contenen fibrociment no es troben pas amagats dels usuaris, tot al contrari. Tal com recull la memòria, estan més que exposats als veïns que van als recintes educatius, espais culturals o zones d’oci com la terrassa del bar de l’Ateneu l’Harmonia. De fet, és en aquest punt concret on es concentraran el gruix dels treballs, ja que la major part de l’amiant s’ha localitzat al voltant de la Sala de Calderes.

Segons el document elaborat per l’enginyer d’obres públiques, Gerard Estanyol, fins i tot les sis jardineres ornamentals que hi ha l’accés al recinte contenen fibrociments: “Estan en molt mal estat i cal la seva retirada urgent“, destaca. Dues d’elles ja estan trencades i les altres segueixen exposades als cops que els puguin donar els vehicles o els mateixos visitants al recinte.

Altres objectes amb fibrociment que precisen la seva “retirada urgent” són els tubs de fins a 12 metres d’alçada que hi ha a la façana de la Sala de Calderes, la coberta ondulada que hi ha sobre el dipòsit que hi ha encarat cap al pati de l’Escola Can Fabra o el tub de vuit metres que hi ha a tocar d’aquest sector. La peça que més especialment preocupa, però, es troba a la façana lateral del Consorci de Normalització Lingüística, on l’enginyer ubica una canonada elevada que va perdre la seva protecció metàl·lica i que actualment està en “molt mal estat”, motiu pel qual “cal una retirada molt urgent“.

La memòria recull la necessitat de retirar de forma urgent les jardineres // BIMSA

L’expert també en destaca que a la primera memòria de 2018 no es van detectar alguns elements amb fibrociment, però que ara sí que han quedat incorporats al projecte de retirada. En tot cas, però, aquests components que en els mesos vinents es desballestaran no són tots els que s’han localitzat, sinó que alguns altres formaran part de dues fases d’extracció que quedaran per més endavant. Aquestes es focalitzaran en la planta soterrània de la Sala de Calderes i l’edifici de la Fàbrica de Creació, la Sala d’Equips Tècnics i l’antiga Sala de Transformadors.

Fotografia | La Sala de Calderes concentrarà la major part de les tasques // Xavier de la Cruz – Districte de Sant Andreu

3 Comentaris

 1. Totes les jerdineres
  varan vindre de un acte que es va fer .
  La Empresa Fabra i
  Coats,no en tenia cap jardinera,tenia parterres i un bombers-jardiner les cuidava.

 2. Pere Fernandez Bori
  Ex-treballador
  Responsable de manteniment ,de la
  Fabra i Coats Sant Andréu, Sant Martí i Despatx, central
  BRUC Gran Via.

 3. Les canonades i teulades d ‘Uralita si no es toca ni es trenca , no passa res a tot Barcelona està plena de teulades de
  uralita ,finançament.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt