El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un metro aturat a l'estació de La Sagrera / DGM

La Línia 1 es renovarà sencera entre Clot i Santa Eulàlia

Societat

Obres a la vista. Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona ja ha tret a concurs públic la redacció del projecte que ha de guiar la renovació integral de la Línia 1 de metro, entre les estacions del Clot i Santa Eulàlia. Una renovació que, presumiblement, es durà tot just un any després de la renovació del tram entre Navas i Fondo del darrer estiu. En aquest cas, es podrien veure implicades una dotzena d’estacions (el tram central de la vermella).

 

Segons l’empresa titular de la infraestructura on opera TMB, aquestes obres s’han d’efectuar a causa de la fi de la vida útil dels aparells de via, tal com es desprèn de l’informe al qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu. La redacció del projecte ha sortit a licitació per 42.350 euros (IVA inclòs), però s’espera que l’obra torni a comportar una inversió pública milionària.

L’equip responsable de redactar el projecte haurà de tenir en compte que l’administració pública no vol dividir l’obra per lots, ja que “la dimensió del projecte a licitar s’amplia i podria generar problemes de coordinació entre els adjudicataris”. Respecte als possibles talls a la línia, el document també evoca la necessitat de renovar un aparell de via de l’estació de La Sagrera, pel que queda en l’aire si el suposat tall podria afectar també a aquest intercanviador.

Pel que fa a les tasques de manteniment, els operaris hauran de renovar tota la via i els sistemes de drenatge. A més, es llevarà tot el balast i s’instal·larà via en placa amb un sistema antivibracions (més sorollós i econòmic que el balast). Per últim es desmuntarà i es tornarà a muntar tot el sistema de senyalització, així com s’efectuaran les modificacions pertinents a la catenària i els seus corresponents seccionadors. Encara no s’ha establert cap calendari d’obres.

Fotografia | DGM

 

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt