El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El preu del lloguer es dispara un 25% en només un any

Societat

Increment històric. Els lloguers al districte de Sant Andreu han pujat un 24,2% en només un any, segons un estudi del portal immobiliari Fotocasa. Aquesta variació interanual del mes d’agost és la més alta de tots els districtes de Barcelona i Madrid. De fet, cap ciutat ni districte de l’Estat ha experimentat una pujada dels lloguers tan elevada com ha patit Sant Andreu.

 

Si bé la pujada dels lloguers del mes d’agost respecte al juliol ja ha sigut molt pronunciada (+7,5%), la variació interanual ha sigut la més ferotge de les que es recorden. Segons l’estudi, si a l’agost del 2018 un ‘lloguer tipus‘ es podia moure al voltant dels 1.000 euros, el mateix immoble enguany s’està llogant per 1.250 euros. Una pujada de gairebé el 25% que supera de llarg les pujades patides pels veïns dels districtes de Nou Barris (12,1%) o Horta-Guinardó (9,7%); i fins i tot les dels madrilenys districtes de Centro (13,7%) o Arganzuela (13%).

Per contra, el preu del metre quadrat encara es manté per sota de la mitjana barcelonina. Mentre que un andreuenc paga uns 15,45 euros al mes, els veïns de Sant Martí abonen 16,58 euros o els de Ciutat Vella 16,92 euros, per posar dos exemples. Ara bé, els increments reiterats han fet que Sant Andreu ja hagi deixat enrere districtes tan populars com Sants-Montjuïc (15,42 euros).

Segons els experts consultats per aquest mitjà de comunicació, el que s’està produint és una cetrifugació del veïnat. Mentre que els barcelonins del centre (amb més poder adquisitiu) s’estan veient obligats a marxar dels seus barris i a mudar-se a zones residencials com Sant Andreu, molts andreuencs acaben anant a parar a la primera corona metropolitana en no poder competir amb les nòmines dels anteriors. Un aterratge que, novament, perjudica els inquilins d’aquestes altres poblacions, que veuen com la demanda creix i els seus lloguers també s’acaben incrementant.

A dia d’avui, Barcelona és la província més cara amb una mitjana de 14,72 euros el metre quadrat, seguida de Madrid (13,66 euros), Biscaia (11,22 euros) i les Illes Balears (11,22 euros). A nivell estatal, el preu mitjà està en els 8,50 euros al mes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt