El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Plaça de Can Portabella / DGM

Rebutgen fer un aparcament soterrat a Can Portabella

Societat

Després que l’Ajuntament de Sant Andreu hagi anunciat que estudia amb l’empresa municipal Bimsa la possible construcció d’un aparcament soterrat a la plaça de Can Portabella, l’AV Sant Andreu Sud ja s’ha pronunciat en contra. Tal com assenyala la seva presidenta, Cristina Galan, per dur a terme el projecte s’hauria d’aixecar tota la plaça i es podrien generar problemes estructurals als edificis dels voltants.

Banner Ajuntament 300x250
 

“El fet que la plaça estigui envoltada d’edificis, comportarà uns assentaments diferencials que els generarà esquerdes, més enllà de les que ja els han generat les obres de l’AVE”, adverteix Galan. A més, des de l’entitat posen de relleu que tots els blocs dels voltants ja tenen pàrquing privat, pel que en aquella zona el nou aparcament “no és necessari”.

En canvi, la presidenta destaca que “on hi ha una demanda i una carència és a Pare Manyanet“, per la progressiva eliminació de places en superfície i el futur increment del trànsit que generarà el Narcís Sala i el nou poliesportiu Camp del Ferro, un cop aquest estigui en marxa: “En aquest poliesportiu majoritàriament es farà hoquei i els equips que vinguin seran de pobles on el transport públic és anecdòtic, pel que vindran més cotxes i hi haurà menys aparcament”, avança.

Si bé Galan reconeix que Can Portabella és un punt proper a Pare Manyanet, ella mateixa dona la possibilitat de fer l’obra en alguna plaça d’aquest carrer que no estigui encolvtada d’edificis. A més, destaca la facilitat amb què els camions de la construcció podrien entrar i sortir per la seva amplada, a diferència del tram de Josep Soldevila: “Aquí ja ens han generat suficients embussos gràcies a l’embut del carril bici del carrer del Segre”, apunta.

Cristina Galan, presidenta de l'AV de Sant Andreu Sud / DGM
Cristina Galan, presidenta de l’AV de Sant Andreu Sud / DGM

Per últim, la representant veïnal exigeix que es desenvolupi la nova zona d’aparcament en superfície de Josep Soldevila, tal com va anunciar la regidora Laia Ortiz setmanes enrere: “Van fer l’anunci que rehabilitarien el tros dels solars d’Adif per aparcar i no ho han fet“, critica. De fet, la petita transformació de la zona haurà de servir per habilitar una trentena de noves places i així regular els vehicles que actualment aparquen en zones no delimitades per l’estacionament.

Fotografia | La plaça de Can Portabella / DGM

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt