El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Estat actual de l'obra després de detectar amiant / CEDIDA

Troben amiant a l’Escola Ignasi Iglésias

Societat

Les obres d’ampliació de l’Escola Ignasi Iglésias s’han hagut d’aturar per la trobada d’amiant a les instal·lacions. Tal com ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu la presidenta de l’AMPA del centre, Sívila Rostand, ara les famílies pateixen pel fet que que no es pugui retirar abans que comenci el curs. El motiu? La lentitud dels protocols d’actuació. En canvi, fonts de la direcció del centre ja ha assegurat que l’obra no pateix cap endarreriment.

Banner Ajuntament 300x250
 

Com s’ha detectat aquest material cancerigen? Doncs al llarg de les tasques d’enderrocament del gimnàs (que no del poliesportiu). Segons explica Rostand, els operaris en treballar sobre la coberta, van detectar que aquesta contenia plaques d’amiant. Si bé els treballadors haurien comunicat als responsables educatius que, tal com han deixat ara l’obra, no existeix cap perill, des de l’AMPA imaginen que “per alguna banda hauran trencat la placa per trobar l’amiant”.

Tot i que ara una empresa especialitzada començarà a treballar per retirar el material, les famílies pateixen pel temps que es pot allargar aquest procés i com acabarà afectant la resta de l’obra. “A l’escola tenim pares que són arquitectes i saben el temps que triguen a fer-se els informes i en validar-se pels organismes corresponents; com que el procés pot durar tres mesos, arribarem al setembre”, subratlla Rostand.

En aquest sentit, la representant afegeix que des del Consorci d’Educació de Barcelona han volgut calmar les preocupacions de les famílies i els han assegurat que “no hi haurà cap problema” respecte al calendari lectiu. De totes maneres, “tal com està actualment el gimnàs, podem imaginar que el 12 de setembre no hi entrarà cap nen a fer classe“, denuncien des de l’AMPA. A més, la comunitat educativa critica que s’hagi començat tota l’obra de cop, en comptes de programar fases diferents com havien sol·licitat.

L'amiant es va detectar mentre enderrocaven el gimnàs / CEDIDA
L’amiant es va detectar mentre enderrocaven el gimnàs / CEDIDA

“Ja vam avisar que no volíem que comencessin tota l’obra de cop, per si sortia algun imprevist; efectivament ha passat: han trobat unes escomeses de subministraments a la banda del carrer del Palomar que no havien d’estar allà, ara han trobat l’amiant…. i si bé volien avançar tota l’obra a l’estiu, gairebé no han pogut fer res“, denuncia la representant. Per últim, augura que, degut als retards, els nens es trobaran amb la fase més sorollosa de l’obra. “És tot com una manca de planificació molt bèstia“, avalua.

Fotografies | AMPA Ignasi Iglésias

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt