El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els ascensors de Sant Andreu Comtal, durant la seva instal·lació / DGM

Els ascensors de Sant Andreu Comtal ja estan en marxa

Societat

Aquest dimarts han entrat en funcionament els dos ascensors que donen accés a les andanes de l’estació de Sant Andreu Comtal. D’aquesta manera, s’ha posat punt final a anys d’inaccessibilitat, on el col·lectiu més afectat ha sigut el de les persones amb problemes de mobilitat. A més, tampoc cal oblidar l’ajuda que prestaran d’ara en endavant a tots els viatgers que vagin carregats amb bosses, carretons o cotxets de nadons.

 

Tal com s’han instal·lat els ascensors, ara els usuaris no hauran de pujar ni baixar cap esglaó, ja que tota la instal·lació queda a un mateix nivell. La inversió, segons Adif, ha sigut propera als 300.000 euros i segons van avançar a L’Exprés de Sant Andreu, l’objectiu dels aparells és millorar l’accessibilitat a les andanes de forma “transitòria” fins que s’inauguri la nova estació. Després, els mateixos ascensors seran desmuntats i reciclats dins de la nova construcció.

Com a característiques principals, destacar que els dos elevadors tenen una capacitat màxima per a 8 persones i la seva estructura està formada per perfils metàl·lics, acer inoxidable i revestiments de vidre. De manera complementària s’han executat treballs d’accés a l’andana 1 per fer més accessible la baixada; s’ha subtituït el paviment del pas superior, s’han instal·lat nous tancaments i s’ha canviat l’enllumenat.

L’estació de Sant Andreu Comtal és utilitzada de mitjana per uns 5.500 passatgers al dia i compta amb serveis de la línia R2, així com trens de la línia R11 dels serveis Regionals, els quals ofereixen una freqüència de pas d’un tren cada 10 minuts en hora punta i cada 15 minuts en hora vall. Diàriament, prop de 200 trens de Rodalies de Catalunya donen servei a aquesta estació, connectant el districte de Sant Andreu amb el centre de Barcelona en només 10 minuts, i amb l’Aeroport en 35 minuts.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt