El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’andreuenca Astrid Fina triomfa als Jocs Paralímpics d’hivern

Esports

La delegació espanyola als Jocs Paralímpics d’hivern de PyeongChang (Corea del Sur) té un nom propi: Astrid Fina. La veïna de Sant Andreu ha aconseguit una nova fita històrica tant personal com per la representació de l’Estat: una medalla de bronze en snowboard cross, categoria SB-LL2; el primer metall de la delegació espanyola en aquesta edició.

 

No m’ho crec. No sóc conscient que he aconseguit una medalla. És veritat que he tingut moments tensos, però pensava: no perdis la calma que sortirà bé“, ha declarat Fina després de pujar al tercer esglaó del podi. “Tenia por de no complir l’objectiu, però no havia visualitzat una medalla, encara que portem treballant quatre anys per això. De tot el que he patit fins ara no m’enrecordo. Ha estat un treball molt dur. He estat lluny de la meva família, lluny dels meus amics i he tingut moment de molta fatiga. Tot ha valgut la pena i penso que ara passaria un altre any així“, ha confessat.

Si bé aquests no han sigut els primers Jocs Paralímpics de la rider andreuenca, segurament sí que han sigut els més especials per a ella. Més enllà de coronar-se en el més alt d’una de les seves especialitats, l’esportista també va ser l’abanderada en la cerimònia d’inauguració dels Jocs de PyeongChang. “No es pot somiar res més que ser abanderada i una medalla. Bé, potser una altra medalla”, ha afegit Astrid, qui també competirà en la modalitat de banked eslalon.

La discapacitat de la veïna de Sant Andreu té el seu origen en un accident de moto, el qual li va portar a una amputació del peu dret. Si més no, l’incident no va frenar-li l’empenta de competir i l’any 2013 es va presentar a les proves de l’equip espanyol. Un any més tard, Fina ja competia en els Jocs Paralímpics d’hivern de Sotxi.

Imatge | Comité Paralímpic Espanyol

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt