El diari independent de Sant Andreu de Palomar

CEIP Sant Pere Nolasc DGM

Fiscalia ordena precintar els col·legis electorals de l’1-O

Política

Aquest dimarts la Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat als Mossos d’Esquadra que precintin els col·legis electorals on hi ha previst celebrar el referèndum d’autodeterminació previst pel pròxim 1 d’octubre i  suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional. L’ordre, a més, contempla evitar les votacions als voltants dels locals, ja que estableix un radi de 100 metres (el qual inclou la via pública).

 

Per tant, l’ordre públic i la circulació pels carrers de Sant Andreu es podran veure afectats si els Mossos compleixen amb la mesura, ja que instal·lacions designades com a col·legis electorals (Can Galta Cremat, l’Escola Ignasi Iglésias, CEIP Sant Pere Nolasc, etc.) tenen al seu voltant importants vies de comunicació.

En aquest sentit, Fiscalia ha demanat que el precintatge sigui “visible i efectiu” i que es dugui a terme “amb l’antelació suficient”. Per tant, els agents fins i tot podrien acatar l’ordre abans del 30 de setembre, amb l’objectiu d’avançar-se a l’ocupació de locals prèvia que han anunciat alguns col·lectius sobiranistes. Si més no, en el cas que aquests ja hagin ocupat les instal·lacions, el cos policial també podria actuar per desallotjar-los i identificar-los.

La instrucció també assenyala que, si els Mossos ho consideren oportú, podran comptar amb l'”auxili i col·laboració de les policies locals” [Guàrdia Urbana] o amb el suport dels agents de la Policia Nacional i/o Guàrdia Civil, els quals s’ha anat desplaçant fins a la capital catalana al llarg dels darrers dies. De fet, la intenció és que els cossos policials confisquin els “efectes i instruments destinats a facilitar la votació, especialment urnes, equips informàtics, paperetes i documentació o propaganda electoral”. Tot per “garantir la no constitució de les taules”, exposa Fiscalia.

Si més no, la cúpula de la policia catalana ha analitzat l’ordre de Fiscalia i, segons assenyalen diverses fonts, els màxims caps dels Mossos creuen que, de complir-se, pot comportar greus problemes d’ordre públic.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt