El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Biblioteca Ignasi Iglesias Can Fabra / DGM

Treballadors de Can Fabra criden a manifestar-se per l’1-O

Política

El Comitè d’Empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona, del qual també en formen part treballadors i treballadores de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, ha emès un comunicat en el qual criden a “defensar les institucions catalanes”. Tal com assenyalen en el text, aquest posicionament l’han pres arran de la intervenció de la Guàrdia Civil a diverses seus del Govern de la Generalitat de Catalunya, les quals estarien relacionades amb els preparatius del referèndum de l’1-O.

 

A parer del comitè d’empresa, l’actuació de l’Institut Armat correspon a un “atac directe a la democràcia, a la llibertat i a l’Estat de Dret”. A més, afegeixen que “sense llibertat no hi ha cultura” i, per tant, conviden “a tots i totes les treballadores del sector a defensar els nostres drets i a participar activament a les manifestacions de protesta que s’estan duent a terme” [les quals també defensen la celebració del referèndum d’autodeterminació].

En aquesta línia s’ha de recordar que el passat dimecres va ser detingut Josuè Sallent, veí de Sant Andreu i responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI) del Govern de la Generalitat de Catalunya, el qual va ser alliberat amb càrrecs 48 hores després. Una detenció que va provocar diferents mobilitzacions socials, entre les quals destaca l’empaperada de carrers que es va dur a terme la nit de divendres.

A més, l’Audiència Pública que s’havia de celebrar aquest dimecres a les 18:30 hores a l’Ajuntament de Sant Andreu també va ser suspesa. Tal com va exposar la presidenta del Districte, Montse Benedí, l’òrgan de participació veïnal va ser desconvocat per “la situació excepcional que estan patint les institucions del nostre país”. De fet, encara no se sap quin dia se celebrarà l’Audiència Pública.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt