El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Manifestants enganxen cartells a la porta de la casa de Mercedes Vidal / MS

Escratxe a Mercedes Vidal pel conflicte del metro

Societat

Onzena jornada d’aturades al metro; el conflicte entre sindicats i direcció de TMB ha arribat aquest dilluns fins a les portes de la casa de la presidenta de l’empresa pública, Mercedes Vidal. Una cinquantena de persones s’ha dirigit fins a l’habitatge on viu Vidal a Sant Andreu i li han fet un escratxe, mentre cantaven consignes i empaperaven la façana de la llar amb cartells on sol·licitaven la seva dimissió.

Banner Ajuntament 300x250
 

Al crit de ‘Vidal traïdora de les treballadores‘, ‘Mercedes Vidal fora del barri‘ o ‘Barcelona en Comú no representa a ningú‘, els manifestants han estat aproximadament uns 10 minuts davant del portal de qui també és regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona. Una acció que, com la resta de la manifestació, ha sigut recollida amb dificultat pels periodistes desplaçats. Aquests han sigut pressionats i increpats per un reduït grup de persones, inquiets davant la possibilitat que els gravessin les cares amb l’equip fotogràfic i televisiu.

Si bé l’escratxe a Vidal ha sigut l’acte final (i sorpresa) de la manifestació, s’ha de tenir en compte que la marxa ha tingut com a punt de partida la plaça d’Orfila. Ha sigut en aquest espai on els manifestants han baixat fins al vestíbul del metro per fer un “piquet solidari” i han lligat les portes d’accés de totes dues entrades amb cinta aïllant per tal de deixar passar als viatgers sense que haguessin de validar la targeta.

Portes del metro bloquejades amb cinta aïllant / MS
Portes del metro bloquejades amb cinta aïllant / MS

Un cop completada l’acció a les andanes, el grup reivindicatiu ha tornat a sortir a la superfície i s’ha manifestat al llarg de tot el carrer Gran de Sant Andreu, fins a la casa de Mercedes Vidal. S’ha de destacar que el desenvolupament de totes les accions reivindicatives eren secretes i que molts dels manifestants desconeixien com avançaria la concentració.

Entre els manifestants hi havia membres de la CUP – Capgirem Barcelona, com l’exconseller Josep Garganté, militants d’Endavant, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), de Bescanvi Sindical i de la CNT del metro de Barcelona, entre altres col·lectius alternatius.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt