El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Dos andreuencs creuen nedant l’Estret de Gibraltar

Andreuencs

El passat mes de juny dos andreuencs van assolir una fita històrica: creuar l’Estret de Gibraltar nedant. Sí, és cert que no són els primers que ho fan. Fins i tot tots dos ja han fet algun altre cop la travessa, però la singularitat d’aquest cas és l’avançada edat d’un d’ells.

 

Amb 71 anys, en Josep Farré, soci històric del Club Natació Sant Andreu, ha aconseguit anar des de Tarifa fins a Punta Cires, tal com ha anunciat l’entitat esportiva. D’aquesta manera, Farré s’ha convertit en l’home de nacionalitat espanyola de major edat a l’hora de fer la travessa d’uns 16 quilòmetres aproximadament. La fita l’ha tornat a aconseguir acompanyat del seu amic Jordi Julian, aquest cop en només 3 hores i 38 minuts.

La ruta que parteix des de Tarifa és la idònia per sortejar les fortes corrents de l’Estret. Si bé les condicions marítimes han sigut prou interessants per dur a terme la proesa, la sortida es va haver d’endarrerir uns dies a causa del mal temps. Si més no, durant la jornada en la qual es van llançar a l’aigua el sol va imperar a l’horitzó i al llarg del trajecte es van creuar amb dofins, un banc de tonyines d’uns 25 kg aproximadament i un catxalot de 10 metres.

Jordi Julian i Josep Farré creuen l'Estret de Gibraltar / CNSA
Jordi Julian i Josep Farré creuen l’Estret de Gibraltar / CNSA

Tal com ha explicat Julian al Club Natació Sant Andreu, “és cert que durant alguns trams és dur”, ha admès, però també ha assenyalat que “gràcies al bon ritme que portàvem i a l’actitud amb la qual hem afrontat aquest repte, hem gaudit de cada instant“.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Andreuencs

Vés a dalt