El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’actriu Mercè Sampietro guanya el Premi Margarida Xirgu

Cultura

L’actriu i veïna de Sant Andreu de Palomar, Mercè Sampietro, ha guanyat el 43è Premi de Teatre Memorial Margardi Xirgu. La condecoració l’ha rebut pel seu paper en l’obra ‘La senyora Florentina i el seu amor Homer’, escrita per Mercè Rodoreda. La peça ha sigut representada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) sota la direcció de Sergi Belbel al llarg d’aquesta primera temporada.

 

Un jurat format per 20 persones relacionades amb el teatre amateur de Catalunya ha decidit atorgar el reconeixement a Sampietro, qui rebrà la placa el proper dilluns 17 de juliol. Si bé la celebració començarà ben començat el vespre a l’Auditori de l’Institut del Teatre, l’entrega del premi es durà a terme a la Ronda de les Actrius (plaça de Margarida Xirgu), on es col·locarà a terra amb la resta de plaques.

El premi Memorial Margarida Xirgu va néixer impulsat per la Penya Carlos Lemos, associació fundada l’any 1960 per Pere Pausas, un apassionat espectador de teatre. Aquest premi s’atorga anualment des del 1973 per destacar la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina. Fins ara l’han rebut 42 actrius, entre les quals destaquen Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Julieta Serrano, Mercè Arànega, Sílvia Bel o Carmen Machi.

A partir del 2015, i amb la desaparició de la Penya Carlos Lemos, el premi l’atorga l’Associació ADB (Associació Dramàtica de Barcelona) amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. De fet, l’anunci de la guanyadora d’aquesta edició es va produir a Molins de Rei.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt