El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Foguera de Sant Joan / Els Bocs de Can Rosés

La revetlla de Sant Joan se celebra a Can Fabra

Societat

Divendres al vespre està assenyalat al calendari. És la revetlla. Coca, foc i alguna que altra copa. I a on ho celebra Sant Andreu de Palomar? A la plaça de Can Fabra. La festa anirà a càrrec de La Satànica de Sant Andreu i donarà el seu tret de sortida cap a les 20 hores del vespre amb la tabalada.

 

Si més no, els preparatius començaran des de les 10 del matí amb la construcció de la foguera al mig de la plaça. Una estructura que s’alimentarà de tota la fusta que portin dos camions sencers d’una empresa col·laboradora, així com tots aquells mobles vells que aportin els veïns i veïnes de Sant Andreu.

Després que els diables hagin baixat la flama de la muntanya màgica del Canigó, aquests la duran fins a l’Ajuntament de la plaça de Sant Jaume i posteriorment les colles de Barcelona la repartiran per totes les fogueres de la ciutat. En el cas de Sant Andreu de Palomar, a la Flama del Canigó l’esperaran els Gegants i els Trabucaires a la plaça d’Orfila cap a les 21:15 hores.

Un cop arribi, el correfoc infantil la durà en cercavila fins a la plaça de Can Fabra, on s’encendrà la foguera a voltants de les 21:45 hores. La música, si més no, haruà de començar un cop “la calor de la foguera permeti estar-se a la plaça”, explica l’organitzador de la Satànica, Carlos Ramírez. Per refrescar l’ambient, l’entitat oferirà tota una sèrie de begudes a la barra que muntarà en un dels laterals de la plaça.

Un cop la fusta sigui cendra, l’escenari prendrà el protagonisme de la nit amb l”Anna Blasco & The Band’. El grup està format per alumnes de l’ESMUC i tocarà un repertori de cançons cèlebres. Ja a mitja nit, serà DJ Sintas qui li prengui el relleu amb més música de revetlla. Si bé habitualment els esdeveniments nocturns a Barcelona acostumen a acabar a les 3 de la matinada, enguany la revetlla posarà el seu punt final a les 2:30 hores per ordre explícita de l’Ajuntament, informen des de l’entitat.

Fotografia | Foguera de Sant Joan / Els Bocs de Can Rosés

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt