El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Actual edifici prefabricat de l'Escola La Maquinista / DGM

Surt la primera promoció del CEIP La Maquinista escolaritzada en barracons

Societat

Avui ha sigut l’últim dia escolar. Per alguns alumnes del CEIP La Maquinista, el seu darrer dia entre barracons. La cinquantena d’escolars graduats són els que fa 9 anys inauguraven les instal·lacions escolars amb la motxilla carregada d’il·lusions. Avui, però, en sortien amb una pila de “promeses incomplertes”, denuncia la presidenta de l’AMPA de l’Escola La Maquinista, Berta Novella.

 

Només “l’equip directiu, mestres i famílies hem aconseguit que aquests nens passin tota la seva escolarització de la millor manera possible”, assenyala Novella. Una qüestió a aplaudir que tampoc és suficient per amagar les mancances arrossegades. “Hem patit”, confessa la presidenta de l’AMPA. La impossibilitat d’escolaritzar-se en instal·lacions de maons perdurarà en les seves fotografies d’escolars.

“Els que marxen avui són els que van inaugurar l’escola; els mateixos a qui els van dir que en dos o tres anys tindrien la nova escola construïda”, rememora Novella. Segons va anunciar l’Ajuntament mesos enrere, a l’escola definitiva se l’espera pel 2020. Per tant, encara resten dues promocions (com a mínim) que hauran de passar tota la seva escolarització entre barracons.

Per què com a mínim? Perquè el calendari que ofereix aquesta data és en base a l’horitzó més optimista. Tot i satisfer a les famílies, l’operació per desbloquejar la situació de l’escola que ha dissenyat consistori no agrada al centre comercial. De fet, la societat mercantil ja va anunciar que intentaria aturar judicialment el moviment urbanístic de l’Ajuntament.

Emplaçament provisional dels nous barracons / DGM
Emplaçament provisional dels nous barracons / DGM

Des de la Casa Gran, però, fan una crida a la tranquil·litat. Segons van explicar el passat 14 de març des de l’administració local, el procediment és completament legal. Un hipotètic contenciós administratiu per part del centre comercial privat no hauria d’afectar a la seva posada en marxa, assenyalava la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz.

Si més no, els alumnes que han escollit fer la secundària al nou Institut Martí Pous continuaran amb la seva escolarització en barracons. Hi ha una dada que resulta destacable, però. El nombre d’exalumnes de La Maquinista al nou centre educatiu de la Fabra & Coats serà reduït. Tal com assenyala Novella, “marxen poquets, perquè el fet de tornar a començar en un nou lloc en barracons no els dona la garantia de tenir l’edifici [definitiu]”.

Tot i aquest ítem, des de l’AMPA de l’escola observen que el cas de l’institut és diferent. “Allà l’edifici ja hi és, només s’han d’adequar les instal·lacions. Un punt de vista optimista que, de totes maneres, no ha acabat de convèncer a moltes famílies. Segons relata Novella, no els ve de gust fer sortir als seus fills d’uns barracons per tornar-los a ficar en uns altres. “Són aquelles famílies a les quals se’ls va fer una sèrie de promeses i no se les han complert”, recorda. Què els ha quedat de tot plegat? “La desconfiança”, apunten des de l’AMPA.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt