El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Pintades a la persiana i a la vorera del Princelandia | CUP Sant Andreu

Petjades vermelles per denunciar els “feminicidis” que fomenten alguns negocis

Societat

Aquest matí de dimarts, Sant Andreu de Palomar s’ha llevat amb una sèrie de petjades de color vermell pintades sobre la seva vorera de diferents locals i edificis. Uns grafitis a la via pública que tenien com a objectiu denunciar els “feminicidis” que, segons l’esquerra independentista, fomenten els negocis i institucions religioses “assenyalats”.

 

Tal com ha explicat des de la CUP Sant Andreu Mònica Núñez, el que fomenten aquestes botigues són els “feminicidis”. “Per nosaltres no són assassinats, són feminicidis, ja que assassinen a les dones per la raó de ser dones”. El missatge s’ha plasmat en diferents locals i edificis de Sant Andreu, com la botiga Princelandia, el Calzedonia o les parròquies de Sant Pacià i Sant Andreu.

“Aquesta és la lluita contra la punta de l’iceberg capitalista i patriarcal, que té unes arrels en una ideologia que actua tant de forma material com simbòlica“, ha explicat Núñez a aquest mitjà de comunicació. “El que volem és identificar, erradicar-los i desmantellar-los“, apunta en referència als locals que han rebut l’acció reivindicativa.

“Per nosaltres, un local com Princelandia, on es cosifica a les dones i en aquest cas a les nenes, s’ha d’erradicar“, defensen des de l’esquerra independentista. “No podem seguir perpetuant les diferències de gènere des de la infància, amb les nenes princeses i els nens superherois, ja que manté els patrons sexistes i misògins“, consideren. A més, creuen que “aquesta mena de negocis [en referència a Princelandia], potencien els clixés i ensenyen a les nenes a ser princeses, guapes i perfectes, mentre esperen al seu príncep blau”.

En referència a les pintades en l’entrada a les parròquies andreuenques, Núñez assenyala que “l’església és un altre dels pilars del patriarcat, on la dona ha de ser fidel i submisa al seu marit”. A més, recorda que “l’Església és la instigadora, juntament amb la ultradreta de l’Estat, en el qüestionament del dret a decidir sobre el nostre cos i en la prohibició el dret a l’avortament lliure i gratuït“.

Per aquesta sèrie de motius, des de l’esquerra independentista fan una crida “a l’autoorganització feminista com a eina davant del sistema heteropatriarcal que ara existeix”. La pintada de petjades vermelles són la primera acció que durà a terme el moviment polític per denunciar els feminicidis.

Aquest mitjà de comunicació també s’ha posat en contacte amb Princelandia, botiga que ha preferit no pronunciar-se sobre les reiterades pintades que acumula la seva persiana. Per altra banda, des de la Parròquia de Sant Andreu resten importància a l’acció.

Fotografia | Pintades a la persiana i a la vorera del Princelandia / Imatge cedida per la CUP Sant Andreu a L’Exprés de Sant Andreu

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt