El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Andreu

Concentració d’estudiants a les portes dels Mossos d’Esquadra

Societat

Aquest dimarts a les 9 hores del matí, una trentena d’afiliats i simpatitzants amb el Sindicat d’Estudiants dels Països catalans (SEPC) s’ha concentrat a les portes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Andreu, per acompanyar i solidaritzar-se amb la seva companya que havia estat citada a declarar.

Banner Ajuntament 300x250
 

En total, han sigut sis les estudiants citades a declarar aquest matí en diferents comissaries de l’àrea metropolitana de Barcelona, després que ahir els cossos policials haguessin detingut a unes altres tres. La causa de la investigació són els accidents que es van produir en la manifestació d’estudiants del passat 2 de març. Una marxa en la qual els joves van sortir al carrer per reclamar una rebaixa de les taxes universitàries.

Segons van informar els Mossos en un comunicat ahir, les persones detingudes van ser dos homes de 21 i 23 anys, i una dona de 24. A tots tres se’ls acusa de delictes de danys i desordres públics en relacionar-los amb els atacs a una entitat bancària de la Via Laietana i la crema d’un contenidor en el carrer de Pelai. De fet, les altres sis persones que han sigut citades a declarar avui (algunes d’elles a Sant Andreu), també se les relaciona amb els fets.

Tal com ha explicat a aquest mitjà de comunicació la portaveu nacional del SEPC, Mercè Terés, l’operació policial s’emmarca en l’intent de “desmobilització i desarticulació” del moviment estudiantil. “Nosaltres ens preguntem ‘per què ara?’ i ‘per què amb aquesta mena d’operació tan opaca?’“, qüestiona Terés, a dos dies de la nova vaga i la manifestació d’universitaris que ha convocat el sindicat per tornar a demanar la rebaixa de les taxes. De fet, la mateixa Terés recorda que “les seves demandes van ser aprovades al Parlament de Catalunya l’any passat, però que el Govern encara no les ha aplicat”.

La portaveu del SEPC considera que “la manera que se les ha detingut evidencia que hi ha una persecució”. Alguns d’ells van ser arrestats mentre tornaven caminant de la universitat cap a casa seva. Les altres sis persones que han rebut la notificació per declarar aquest dimarts han sigut citades en comissaries molt allunyades entre si i en la mateixa franja horària, fet que des del sindicat interpreten “com un intent de desmobilitzar i desarticular la mateixa resposta que podem dur a terme les estudiants”.

“Tot i això, hem demostrat que l’estratègia no els ha funcionat“, conclou Terés. Aquest matí la persona que ha estat citada a declarar a Sant Andreu ha arribat acompanyada d’una trentena de companys i companyes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt