El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Bufandes al vent al Narcís Sala / UESA

L’espectacular grada esdevé estèril per apropar l’UESA a 2aB

Societat

L’orgull del poble de Sant Andreu i el de la Vila de Gràcia estan en joc. El gol nord canta; salta; aixeca els braços; bufandes al vent i una pancarta gegant es comença desplegar des dels seients més elevats. “Alé!, alé!, aléeee…!; alé!, alé!, aléeeeee…!”. La música envaeix el Narcís Sala i els Desperdicis donen la millor benvinguda que se li podia donar al súper derbi de la ciutat de Barcelona.

 

La UE Sant Andreu i el CE Europa salten a la gespa entre càntics de totes dues aficions, però els locals multipliquen en número i energia als graciencs. Guanyar el matx és clau per les aspiracions dels quadribarrats, però els escapolats saben que en aquest partit hi ha més en joc que no només tres punts. L’honor es disputa a la gespa i rere les porteries.

El partit, travat al llarg de tota la primera part, evidencia el respecte que es tenen tots dos equips. Imprecisions. Cap xut entre els tres pals. La Unió Esportiva és conscient que qualsevol gol que pugui encaixar, la promoció d’ascens a 2a B se li posa automàticament pendent amunt. Depenen d’ells mateixos per mantenir la quarta plaça en la classificació. L’alè del Terrassa els esbufega al clatell. Només els separen dos punts.

El gol nord no cedeix ni 10 segons en silenci. Des de la tribuna amb prou feines s’escolten els aficionats desplaçats del conjunt escapolat. Autèntic espectacle del futbol popular a la grada; joc pobre i poques ocasions a la gespa. En l’oportunitat més clara (i única) dels andreuencs, Simón no és capaç de foradar la xarxa. La pilota franca la dirigeix directament al cos del porter. 10 minuts més tard, un cop de cap de l’Europa fa posar-se les mans al cap a part de l’afició. Efecte òptic. L’esfèric no entra per poc. L’impacte és per l’exterior contra la xarxa.

El rellotge avança i la cinquena marxa que posa l’UESA en els últims cinc minuts arriba tard. Xiulet final i cap gol. 0 – 0. El futur de la Unió Esportiva queda en mans del Terrassa. Si demà guanya l’equip de l’interior, el gol average general (favorable al Terrassa), provocarà que l’equip de la senyera es quedi fora de la zona de playoff a només tres jornades per esgotar el calendari. L’espectacle de la grada d’animació esdevé estèril per apropar l’UESA a 2aB.

Fotografia | Bufandes al vent al Narcís Sala / UESA

Tags:

1 Comentari

  1. El gol average particular amb el Terrassa està empatat, ja que el Sant Andreu també va guanyar la tornada per 2-0. En cas que demà el Terrassa guanyès, ens trauria de posicions de playoff pel gol average general, no pas per haver guanyat el partit d’anada.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt