El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Míting de Pedro Sánchez a la Fabra Coats / @sanchezcastejon

Pedro Sánchez es dóna un bany de masses a la Fabra & Coats

Política

Aquest matí de dissabte, la Fabra & Coats ha sigut l’escenari escollit per presentar a Catalunya la candidatura de Pedro Sánchez a la reelecció per la secretaria general del PSOE. Al míting, celebrat a la Fàbrica de Creació, han assistit més de 3.000 persones vingudes d’arreu de Catalunya. Segons assenyalen les agències, Sánchez ha trigat 10 minuts a pujar a l’escenari, ja que durant el recorregut s’ha donat un bany de masses entre els seus seguidors que l’abraçaven i li demanaven fotografies mentre sonava la cançó ‘Color esperanza’, de Diego Torres.

 

El míting ha servit al candidat per recollir avals de cara als comicis interns del seu partit. Entre ells, els suports de la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés i l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu. En referència al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest s’ha deixat veure entre el públic, però ha garantit que l’organització catalana serà institucionalment neutral en el procés de primàries.

Tot i això, Sánchez ha agraït la lleialtat d’Iceta, quan fa sis mesos va haver de dimitir del càrrec (al que torna a aspirar). “Siempre he encontrado un PSC leal con Catalunya, España y el PSOE. Gracias Mique, socio leal y aliado“, ha recordat emocionat. Cal destacar que, la majoria de càrrecs socialistes catalans, ja han expressat el seu suport a la candidatura del madrileny.

L’exsecretari general ha aplaudit la fermesa que va demostrar el PSC quan va trencar la disciplina de vot al Congrés dels Diputats en votar ‘no’ a la presidència de Mariano Rajoy. A més, ha promès que, si guanya les primàries, les decisions d’aquesta magnitud les sotmetrà a votació entre els militants.

Pedro Sánchez es fa una selfie amb dues assistents al míting / @sanchezcastejon
Pedro Sánchez es fa una selfie amb dues assistents al míting / @sanchezcastejon

Si bé mesos enrere Pedro Sánchez va abanderar el lema “no es no” (fins que el seu partit es va abstenir en la investidura de Rajoy), ara el candidat ha donat la volta al missatge. El “sí es sí” ha sigut corejat en múltiples ocasions pels assistents a la Fàbrica de Creació, i molts d’ells fins i tot portaven l’expressió plasmada en samarretes, gorres i pancartes de suport.

Entre ovació i ovació, Sánchez ha defensat una reforma constitucional que recalqui la singularitat territorial: “Cal reconèixer a Catalunya com el que és: una nació”. Un reconeixement que veu possible si es reforma la Constitució en clau federal, tot i que ha precisat que la sobirania sempre ha de residir en el conjunt del poble espanyol. Les eleccions a secretari general del PSOE seran el pròxim 21 de maig.

Fotografia | Míting de Pedro Sánchez a la Fabra & Coats / @sanchezcastejon

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt