El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Veïns i polítics s’encadenen a les vies de Sant Andreu Comtal

Política

Desenes de veïns i veïnes han baixat a les vies del tren de l’estació de Sant Andreu Comtal per exigir la nova estació. L’acte, organitzat per l’AVV de Sant Andreu de Palomar, ha comptat amb la presència de regidors i consellers de l’Ajuntament de Barcelona i del Districte, els quals també s’han encadenat simbòlicament a les vies. L’acció ha provocat que les línies ferroviàries deixessin de circular durant cinc minuts, mentre els manifestants clamaven per la nova estació.

 

L’entitat veïnal considera “molt preocupant” la situació de les obres. Fa anys que va començar la seva construcció i actualment ja s’ha dut a terme el 80% de l’obra, però amb l’esclat de la bombolla el projecte es va aturar com tota la resta de les obres de l’AVE al seu pas per Sant Andreu i La Sagrera. Per aquest motiu, els veïns i veïnes novament s’han encadenat simbòlicament a l’estació, però enguany han anat una passa més enllà. En comptes de quedar-se a l’entrada de l’edifici ferroviari, han baixat fins a l’andana i han assaltat la zona de vies, on està el pas per creuar d’una andana a l’altra. En cap moment han fet cas dels advertiments de megafonia que els obligava a abandonar les vies i el tren que arribava per la via 2 s’ha hagut d’aturar a escassos 100 metres dels manifestants.

L’acció ha comptat amb la participació de les regidores de Govern de Barcelona en Comú (Laia Ortiz i Janet Sanz), del PSC (Jaume Collboni i Carmen Andrés) i d’ERC (Montse Benedí), tot i que l’únic que no ha baixat a la zona de vies ha sigut Jaume Collboni. Alguns veïns també han criticat el regidor socialista per un altre motiu: hauria fet cas omís de les súpliques de Juanjo Moro, veí andreuenc discapacitat, qui assegura haver-li demanat ajuda al regidor per poder accedir a l’estació de Sant Andreu Comtal “i ell ha mirat cap a una altra banda”. Moro també ha criticat que ningú de l’AVV de Sant Andreu de Palomar s’ha recordat d’ell a l’hora de fer l’acte reivindicatiu i s’ha hagut de quedar fora.

juanjo-moro-sant-andreu-comtal-editada-david-garcia-mateu

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha volgut denunciar “l’incompliment reiterat del Ministerio de Fomento” i assegura que des de l’Ajuntament ja estan treballant jurídicament per intentar “deslligar” l’obra de l’estació de Sant Andreu Comtal de la resta del projecte del Parc Lineal. “Necessitem una estació accessible i actual”, incidia Andrés. La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Janet Sanz, ha sigut contundent al considerar que “és inacceptable i una vergonya que tinguem l’estació en aquestes condicions”, alhora que assegurava estar dialogant amb el Ministeri. Sobre el cost que pot implicar la finalització de les obres, Sanz ha comentat la possibilitat de tornar a reduir el pressupost actual, situat entre els 7 i els 8 milions d’euros. Els únics partits polítics que no han participat en la reivindicació veïnal han sigut Ciutadans i el Partit Popular.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt