El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els habitatges, vistos des del carrer de la Residència / DGM

Els lloguers a Sant Andreu s’apropen als 1.000 euros

Economia

Lloguers de quatre xifres. Malgrat que aquesta és la tònica generalitzada a la majoria d’anuncis dels portals immobiliaris, la realitat és que la mitjana de lloguers de Sant Andreu encara estan per sota dels 1.000 euros. Ara bé, segons les darreres dades de l’Incasòl, aquesta xifra podria mutar si el topall als lloguers resulta ineficaç. La raó: cada vegada la mitjana dels lloguers del districte s’apropen més al miler d’euros.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si s’analitzen les dades per districtes, el lloguer s’ha enfilat per sobre els 1.000 euros en tots ells excepte en tres: Nou Barris (832,66 euros), Sant Andreu (958,70 euros) i Horta-Guinardó (960,56 euros). En el cas de Sant Andreu, però, el salt de la mitjana anual a la registrada únicament al quart trimestre de 2023 ha sigut important: gairebé 50 euros més al mes. Un factor al qual se suma l’escassa oferta: a l’hora de tancar aquesta edició només s’han trobat una seixantena en lloguer a tot el districte (i només una vintena a Sant Andreu de Palomar, gairebé tots de temporada).

Pel que fa a la resta de districtes, Sarrià – Sant Gervasi s’ha situat com el districte on assumir un lloguer és més car, amb 1.563,16 euros; seguit de Les Corts (1.376,22 euros), l’Eixample (1.323,43 euros), Gràcia (1.143,53 euros) i Sant Martí (1.124 euros).

Pel que fa a Barcelona en conjunt, el preu s’ha situat en uns 1.178,05 euros de rècord (set euros més que el trimestre anterior). De fet, des del tercer trimestre de 2021, tot just a la sortida de la pandèmia, que els valors mitjans dels lloguers no han deixat de pujar (aleshores a Barcelona la mitjana eren 903,28 euros).

Respecte a l’opció de marxar del districte i de la ciutat perquè resulta impossible poder assumir els actuals lloguers, val a dir que a les comarques veïnes els preus tampoc són gaire assequibles per a les famílies. De mitjana, al quart trimestre de 2023, el lloguer al Baix Llobregat s’ha situat en els 931,41 euros, al Maresme 851,79 euros, al Vallès Occidental 832,82 euros i en el Vallès Oriental 776,86 euros.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt