El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Maquinista començarà aquest any la seva ampliació

Economia

Després d’anys d’acords, de desacords i d’estria-i-arronses administratius, finalment La Maquinista posarà en marxa la seva ampliació aquest mateix 2024. Tal com ha avançat Betevé, el centre comercial preveu començar les obres cap a finals d’any, de manera que els mesos vinents seran els darrers en què els visitants puguin fer servir el pàrquing exterior.

 

El projecte suposarà ampliar en 27.000 metres quadrats la superfície comercial (una quarta part de la seva superfície actual) i construir a sobre d’aquests locals fins a 600 habitatges distribuïts en tres torres que comptaran amb 16 plantes d’alçada màxima. De fet, l’empresa propietària del complex, Unibail – Rodamco – Westfield, assegura que la idea que desenvoluparan és única a tota la ciutat, ja que cap centre comercial combina comerç, gastronomia, oci i habitatge en un mateix espai.

Segons el calendari de partida, està previst que el sector comercial pugui entrar en funcionament l’any 2026 i que, a partir de 2027, es comenci a fer l’entrega de les claus dels habitatges (els quals s’aixecaran en dues fases). Tot plegat, suposarà també la desaparició del carrer de la República Dominicana, el qual quedarà engolit per l’ampliació del centre comercial.

Segons l’apartat comercial dels habitatges, aquests comptaran amb un, dos, tres o quatre dormitoris, àmplies terrasses i zones comunitàries com gimnàs, piscina i espais de coworking. Tot plegat, s’oferten amb el reclam que en un futur comptaran amb la major àrea verda de Barcelona als seus peus: el parc lineal que ha de cobrir la trinxera ferroviària.

Fotografia | URW

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt