El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els pares de Kira demanden al Manyanet per la via civil

Societat

Els pares de Kira, l’alumna del Pare Manyanet que es va suïcidar amb 15 anys, han comunicat que presentaran una demanda per responsabilitat civil extracontractual contra el col·legi. Segons els pares de la víctima, en aquests dos darrers anys “de recerca i reconstrucció dels fets” han pogut “descobrir i documentar situacions de violència de les quals Kira també va ser víctima i que nosaltres desconeixíem“. La demanda civil arriba després que l’Audiència de Barcelona arxivés la via penal.

 

Tal com expliquen els pares, la seva advocada, Noelia Rebón, ja ha presentat la demanda civil contra el centre que forma part de la Congregació Fills de la Sagrada Família. En aquest cas, l’acusació argumenta que el Manyanet no només va actuar amb “inacció reiterada i conscient” davant les denúncies “per assetjament escolar i altres violències entre iguals” que va presentar la família prèviament durant el curs. També apunten al fet que aquesta violència es produís, afirmen, des del professorat.

Respecte a l’arxivament de la via penal, la família també detalla que aquesta demanda “només feia referència a un presumpte delicte d’inducció al suïcidi precipitat per la troballa d’un macabre correu electrònic dirigit a Kira amb el missatge ‘mort, mort'”. En aquest sentit, recorden, el mail va ser rebut vuit dies després de la seva mort en l’aplicació Classroom per a alumnes i professors que fa servir el Manyanet.

A parer dels denunciants, aquest sobreseïment de la causa no eximeix al centre “de qualsevol responsabilitat per les situacions d’assetjament escolar i violència d’adult a menor que Kira va sofrir”. “Valorar aquesta responsabilitat competeix a la via civil que és la que ara s’inicia”, afegeixen.

En declaracions a Europa Press, fonts del Pare Manyanet assenyalen que la justícia ja ha determinat prèviament que la víctima no va patir bullying i que el seu suïcidi no es pot vincular a la comunitat educativa. A més, destaquen que van presentar una demanda de conciliació, prèvia a una querella per un presumpte delicte d’injúries i calumnies, però que la família la va rebutjar.

Des del punt de vista del centre educatiu, la família de la menor traspassada busca el seu linxament públic mitjançant “insinuacions, confabulacions i mentides”. En qualsevol cas, remarquen, el centre va viure la mort de l’alumna “com un cop molt dur” i confirmen que han reforçat els protocols de seguretat i la formació del professorat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt