El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’edifici cooperatiu del TEB, finalista als premis Innovation in Politics Awards

Societat

Els premis internacionals Innovation in Politics Awards, que es lliuraran el 2 de maig a Barcelona, han nominat com a finalista el projecte de les cooperatives d’habitatges que impulsa Sostre Cívic. Un projecte que agrupa l’edifici d’habitatges que es desenvoluparà amb el suport del TEB a les Casernes i que comptarà amb 80 pisos per a persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, serà l’edifici cooperatiu inclusiu més gran de l’Estat.

 

Cal posar de relleu el filtre que ha superat la iniciativa, ja que en la 7a edició d’aquests premis s’han presentat fins a 334 projectes, procedents de 26 països, i només una setantena han arribat a la final. En el cas de la categoria en la qual competirà l’habitatge cooperatiu de Sostre Cívic, ‘Cohesió Social‘, hi ha nou iniciatives finalistes més.

Tal com argumenten des de l’organització dels guardons, aquests han de servir per reconèixer projectes públics valents i creatius de tota Europa que tenen com a objectiu millorar la vida de les persones. En aquest sentit, el projecte de Sostre Cívic no només aplega la promoció projectada a Casernes, sinó també la promoció per a gent gran que s’està construint a Sarrià – Sant Gervasi (Can 70) i les promocions ja entregades de Princesa (Ciutat Vella), La Balma (Sant Martí) i Cirerers (Nou Barris).

En el cas de Sant Andreu, l’edifici que s’aixecarà en un solar municipal buscarà ser una referència “per afavorir l’accés a l’habitatge d’altres persones amb situació de vulnerabilitat“. De fet, els nous inquilins disposaran d’espais col·lectius i de trobada que tindran en compte les seves especificitats. La previsió és que la comunitat pugui acollir a unes 25 persones amb discapacitat intel·lectual, les quals conviuran amb els inquilins de la resta d’habitatges (els quals hauran de compartir un estil de vida inclusiu).

Està previst que la construcció de l’edifici comenci al llarg de 2024 (les claus s’entregaran l’any 2026). Per participar en el projecte caldrà ser soci de Sostre Cívic, estar empadronat a Barcelona i inscrit al registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial.

Fotografia | Recreació virtual de la façana de l’edifici vista des de Torras i Bages // TEB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt