El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ernest Maragall, nou president del Ple de Sant Andreu

Política

El regidor d’ERC, Ernest Maragall, ha sigut elegit president del Ple de Sant Andreu en el primer consell plenari del nou mandat que s’ha celebrat aquest dimarts. Tal com havia avançat L’Exprés de Sant Andreu, Maragall ha aconseguit els vots de 18 dels 19 consellers de la cambra, després que els respectius partits van decidir repartir-se des de la plaça de Sant Jaume les presidències dels Consells de Districte.

 

Encara que oficialment s’ha tractat d’una votació secreta, oficiosament tots els presents han pogut comprovar que els consellers de PSC, ERC, Sant Andreu en Comú, Trias x BCN i el PP han votat perquè Maragall torni a ser president del plenari. Un càrrec en el qual repetirà 25 anys després, ja que, quan el republicà formava part de les files socialistes en la dècada dels noranta, també va ser escollit president. Per la seva banda, la consellera de VOX, Mar Buscá, ha confessat que ha votat el seu regidor, Liberto Senderos, pel fet que la resta de formacions l’han apartat de les negociacions per pactar el cartipàs.

Maragall ha confessat sentir-se emocionat i ha assegurat que no actuarà només com a “moderador”: “No em penso quedar com a moderador, exerciré les meves funcions [de president] a fons”. En aquest sentit, el nou president ha assegurat que els veïns se’l podran trobar a l’Ajuntament i al carrer i que espera poder formar part de Sant Andreu aquests quatre anys vinents: “Sant Andreu és el districte i el barri que té més capacitat per crear“. Respecte al fet que les decisions que es prenen als consells plenaris no són vinculants, el republicà ha assegurat que “aquí hi ha molt a decidir”. “Ha de decidir Sant Jaume o Sant Andreu? És una pregunta que ha de respondre Sant Andreu”, ha afegit.

El ple d’aquest mes de setembre també ha sigut el primer per a Marta Villanueva com a regidora. Si bé els quatre darrers anys Villanueva ha format part de l’executiu del Districte com a consellera socialista, ara la professional de la infermeria i veïna de Navas entoma la màxima responsabilitat local: “Mà estesa a totes les forces polítiques democràtiques, en especial les progressistes”, ha emfatitzat la regidora, mentre que a la vegada ha demanat a l’oposició “responsabilitat i coherència”.

Celebració del primer Ple de Sant Andreu del mandat // DGM

Pel que fa als nous consellers de Districte, la majoria han optat per prometre el càrrec “per imperatiu legal”. Uns representants locals que determinaran la tònica política del govern Villanueva, ja que l’executiu socialista necessitarà els seus vots per poder tirar endavant les qüestions locals. A hores d’ara, el grup del PSC ja ha avançat que exclourà a VOX de qualsevol emna d’acord, sense citar-los explícitament: “Tenim línies vermelles: els discursos d’odi, […] no farem cap mena d’adhesió amb l’extrema dreta”.

La sala annexa on es podia seguir per streaming la sessió, plena de gom a gom // DGM

El primer ple del mandat ha aconseguit omplir de públic la sala Andreu Cortines. No només han estat presents en la primera fila diversos regidors al Districte, sinó també l’anterior presidenta del plenari, Montse Benedí, i l’exregidora de Sant Andreu, Lucía Martín. La resta de files de la sala noble i un espai annex de la seu municipal també han restat fins a la bandera d’amics, familiars i companys dels nous representants polítics.

Fotografia | Ernest Maragall fa el seu primer discurs com a president del plenari // DISTRICTE DE SANT ANDREU

 

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt