El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els mòbils ubicats a Sant Andreu rebran l’alerta de Protecció Civil aquest dijous

Societat

Aquests dijous tots els telèfons mòbils intel·ligents amb cobertura a la demarcació de Barcelona rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil de la Generalitat. A Sant Andreu (Barcelona), l’assaig tindrà lloc a les 11 hores del matí i serà el de major abast de població que s’ha fet fins ara a Catalunya.

 

Per avaluar el sistema d’alertes, la Generalitat ha habilitat, com s’ha fet també en les quatre proves anteriors, una enquesta perquè els ciutadans informin si han rebut o no el missatge, en quin idioma, de quina companyia són, etcètera. És una enquesta anònima que no recull cap dada personal. S’activarà aquest matí en aquest link perquè els ciutadans puguin anar responent a mesura que van tenint lloc els successius enviaments. L’enquesta és anònima i no recull cap dada personal.

Per difondre la prova, Protecció Civil de la Generalitat ha contactat amb les diferents administracions locals de l’àmbit on es durà a terme, Renfe, Adif, TMB, AENA, Port de Barcelona, centres universitaris, grans superfícies comercials, així com als diferents departament de la Generalitat. També s’ha fet una campanya informativa per xarxes socials, amb anuncis en mitjans digitals i falques de ràdio.

Quatre simulacres a tot el país

Amb la prova d’avui Protecció Civil completa la implantació de l’eina de missatgeria d’alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils a tot Catalunya. Fins ara, Protecció Civil ha dut a terme quatre proves per provar l’eina i familiaritzar la població. La primera, el 28 de febrer a Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran, la segona, el 12 d’abril a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès, en què es va produir una errada en l’enviament que va fer que molts telèfons no rebessin el missatge, la tercera, el 27 d’abril a les vegueries de la Catalunya Central i Girona, i la quarta, el passat 13 de juny per repetir la prova a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès.

Igualment, el sistema s’ha utilitzat ja en diverses emergències reals com incendis o els recents aiguats a Alcanar.

Fotografia | Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt