El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El PSC s’imposa al Districte de Sant Andreu i els Comuns perden suports

Política

El Districte de Sant Andreu torna a ser socialista. Després de dues eleccions municipals en les quals el veïnat va dipositar la seva confiança en Barcelona en Comú, en aquest 28-M el districte ha decidit tornar a apostar per la recepta socialista pels propers quatre anys. Una victòria agredolça per a la formació a Sant Andreu, ja que la candidatura que s’ha emportat la ciutat ha sigut Trias per Barcelona, la formació encapçalada per l’exalcalde que, en el cas del districte, ha quedat en tercera posició (15,61%). Malgrat el bronze, la marca de Xavier Trias ha aconseguit doblar els darrers resultats de Junts.

Banner Ajuntament 300x250
 

La baixada de la participació al districte (60,38%, gairebé sis punts menys) ha castigat sobretot a la formació de la fins ara alcaldessa, Ada Colau. Entre les darreres municipals i les d’aquest diumenge, els comuns (20,46%) s’han deixat pel camí gairebé 4.000 paperetes. En paral·lel, el PSC ha aconseguit obtenir un resultat similar en el nombre absolut de vots, però la davallada en la participació els ha beneficiat en el global (23,39%). Per últim, convé destacar que ERC, formació que va plantar cara a Colau l’any 2019, ha perdut un de cada dos votants i ha caigut a la quarta plaça (12,98%).

D’altra banda, cal posar de relleu el retorn amb força del PP, que ha doblat els resultats al districte (8,46%) i la irrupció de VOX (5,83%). De fet, el partit d’extrema dreta ha aconseguit deixar enrere fins i tot a la CUP, formació que ha millorat percentualment els resultats del 2019, però sense aconseguir convèncer gaires electors més.

Per últim, destacar que la reconversió del partit de Manuel Valls, Barcelona pel Canvi, en Valents, no ha funcionat electoralment al districte (2,39%) i que Ciutadans ha desaparegut totalment del mapa (1,21%). De fet, fins i tot el PACMA i BCN ets Tu han aconseguit millors resultats que la formació taronja.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt