El diari independent de Sant Andreu de Palomar

56 habitatges de lloguer per a joves i una escola bressol a les Casernes

Societat

L’Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana les obres d’un nou edifici de 56 habitatges per a joves i una escola bressol municipal a les Casernes. Després de la urbanització del parc Antoni Santiburcio i la rambla de Marta Mata, el consistori vol deixar ara encaminada la construcció dels habitatges i equipaments projectats fa més d’una dècada. De fet, en aquests darrers vuit anys l’administració local ja ha invertit més de 50 milions d’euros en aquest sector.

 

Només l’edifici d’habitatges per a joves i l’escola bressol municipal suposarà una inversió global de 7,2 milions d’euros (5.215.526 euros corresponen als habitatges i 1.967.890 euros a l’escola bressol municipal). La construcció es farà per mitjà de làmines de fusta, un material que es fabricarà prèviament, de manera que es reduirà el calendari d’obres i l’impacte ambiental a l’entorn. La previsió és que el bloc estigui completat el tercer trimestre de 2024.

El nou edifici ubicat al carrer de Fernando Pessoa serà de planta rectangular, mentre que a l’escola bressol s’accedirà per la rambla de Marta Mata. L’alçada del bloc serà de quatre plantes, més planta baixa, de manera que tindrà catorze habitatges per planta organitzats al voltant de tres patis interiors. La configuració de l’edifici a quatre vents i amb els tres patis interiors garantirà la ventilació creuada i la il·luminació natural a tots els habitatges, expliquen des de l’Ajuntament.

Els habitatges per a joves s’adjudicaran entre les persones inscrites al Registre de Sol·licitants menors de 35 anys i tindran uns lloguers entre els 375 i els 738 euros (en funció de la superfície dels habitatges).

Pel que fa a la nova escola bressol municipal (provisionalment s’anomenarà EBM Casernes), aquesta ocuparà els baixos de l’edifici d’habitatge. En total tindrà 748 metres quadrats (dels quals 636 metres quadrats seran de pati), amb sis estances per als grups de les diferents edats, bugaderia, cuina, menjador, guarda-cotxets, i sala per a les educadores. L’escola oferirà al voltant de 90 places públiques i està previst que entri en funcionament el curs 2024-2025.

Per últim, destacar que el nou edifici amb 152 habitatges per a gent gran i l’Espai Jove Jaume Oller ja estan gairebé enllestits. En paral·lel, els operaris i administratius encara treballen per aixecar els altres tres projectes d’habitatge protegit: els cooperatius en cessió d’ús de La Regadora (35 pisos), els del TEB (80 pisos) i els que construirà l’operador metropolità Habitatge Metròpolis Barcelona (112 pisos de lloguer assequible).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt