El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Barcelona Activa obre un nou espai a Sant Andreu

Economia

Després que al llarg d’aquest 2022 més de 3.000 veïns de Sant Andreu s’adrecessin a les oficines de Barcelona Activa per completar la seva formació o restar acompanyats en la cerca de feina, l’organisme ha decidit obrir un nou espai al número 15 del carrer de la Residència. De fet, des de Barcelona Activa esperen que a partir d’aquest 2023, amb el nou centre, les xifres d’andreuencs que s’acosten a les seves oficines encara creixi més.

 

L’objectiu del nou local és apropar els recursos i serveis de Barcelona Activa als habitants del districte. Ubicat al centre de Sant Andreu de Palomar, des d’allà un equip expert assessorarà i guiarà a persones en situació de cerca de feina o que volen millorar les seves habilitats professionals i laborals. A més, l’equip també comptarà amb un servei de drets laborals i de suport a l’inici de nova activitat econòmica. Per últim, l’espai també buscarà potenciar les connexions amb les diferents entitats del territori.

Sant Andreu Activa comptarà amb una sala polivalent des d’on es faran formacions, tres espais de treball i una aula d’informàtica amb dotze ordinadors (amb atencions personalitzades). L’horari d’obertura serà de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. Des d’aquest nou emplaçament, es faran també càpsules formatives d’habilitats ocupacionals i orientació en cas que es vulgui fer un canvi professional. Les activitats s’anunciaran trimestralment des del portal web de Barcelona Activa.

Cal recordar que, entre altres dispositius de ciutat, el districte de Sant Andreu també compta amb dues Antenes Cibernàrium per a la formació tecnològica bàsica: una al Canòdrom, i una altra dins la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra. En total, aquest 2022, Barcelona Activa ha atès més 3.000 persones de Sant Andreu, i espera incrementar aquest número el 2023, ara que ha començat a operar el nou equipament.

Des de l’Ajuntament de Barcelona assenyalen que el model de Barcelona Activa que s’ha implementat a Sant Andreu respon “a iniciatives de proximitat i per millorar els indicadors socioeconòmics de ciutat amb un impacte positiu en la vida dels barcelonins i barcelonines”. De fet, ja existeixen experiències similars a Nou Barris i Les Corts, mentre que de cara a 2023 obrirà un altre centre de les mateixes característiques a Sants.

L’agència municipal de promoció econòmica Barcelona Activa disposa d’un telèfon d’assessorament gratuït 900 533 175 per a consultes relacionades amb els seus serveis i programes.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt