José Luis Córdoba, president de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, assenyala amb el dit la fotografia de Francisco Franco DGM

El Consorci demanarà a la justícia el desnonament dels legionarios

Societat

La pilota del desnonament, a la teulada dels jutjats. Després que la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona hagi exhaurit el termini que el Consorci de la Zona Franca (CZF) els havia donat via burofax per abandonar l’edifici (el 11 de febrer era la data límit), ara l’organisme requerirà judicialment el seu desallotjament. Així ho ha avançat l’Ajuntament de Barcelona, després que l’entitat paramilitar hagi rebutjat la indemnització de 12.600 euros que se’ls oferia com a compensació per les reformes que han dut a terme. La raó: els legionarios en demanen 18.000 euros, xifra que consideren més pròxima a les inversions que darrerament han efectuat.

 

Segons ha remarcat el CZF, el conveni de la cessió formal del local i la parcel·la de 5.000 metres quadrats incloïa una clàusula on s’explicitava que, en qualsevol moment, aquesta cessió podia finalitzar. En aquest sentit, si bé la germandat no s’oposa a abandonar els terrenys, sí que consideren que amb el local se’ls genera un greuge en no recuperar la totalitat que, exposen, han invertit en el seu manteniment. En canvi, les germandats de Sargentos Provisionales i de Caballeros Mutilados sí que es van donar per satisfetes amb les indemnitzacions plantejades i ja han abandonat els locals.

Però, quin ha de ser el destí d’aquest solar? En el cas que finalment la justícia els obligui a marxar, el local serà enderrocat i Adif utilitzarà la parcel·la per aixecar nous edificis d’habitatge privat que ajudin a finançar el projecte Sant Andreu – La Sagrera Alta Velocitat. En paral·lel, el Pla Casernes també contempla que aquest espai aculli un edifici administratiu (l’AVV de Sant Andreu de Palomar reclamava la seu del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament), però segons el CZF, la funcionalitat d’aquest nou equipament es redefinirà, una altra vegada, amb el veïnat.

1 Comentari

  1. Avui pasant per el local sls terrenys de darrera ja comença haber acampats gent de etnia GITANA ROMANI
    Suposso que estan esperan el moment per entrar
    Un altre asentament no si us plau ja ho vam viure amb l okupacio de les casernes

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*