El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Salut mercantilitza la vacunació contra la COVID-19 a Sant Andreu

Societat

Després que durant la primera campanya de vacunació contra la COVID-19 el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya decidís acceptar algunes cessions d’espais privats per subministrar els virals massivament, l’estratègia aquest darrer desembre ha anat encara més enllà. Aquells veïns que es vulguin punxar per primera vegada o rebre el tercer vaccí a Sant Andreu només podran anar al punt de La Maquinista o a un camió de marxandatge de la SEAT estacionat al mateix centre comercial.

 

Les aliances amb el sector privat dels espònsors comercials són una novetat en el món de la salut pública catalana. Una dinàmica que a tota Barcelona només es reprodueix a Sant Andreu. Mentre que a altres districtes el seu veïnat es pot dirigir al seu centre d’atenció primària o a un equipament públic, com el CAP d’Horta o a l’Escola Industrial, Sant Andreu ha esdevingut l’únic districte on els veïns ja només poden anar a vacunar-se preferentment a un centre comercial.

En aquesta línia, cal destacar que mentre abans el local que havia cedit La Maquinista estava logotipat única i exclusivament amb el disseny de la campanya de vacunació, ara amb la incorporació del camió de la SEAT al pàrquing exterior del mateix centre comercial el punt incorpora publicitat de l’automobilística. De fet, l’empresa de Martorell ha decidit exhibir un dels camions que utilitzen en el món de la competició.

El punt de vacunació original de La Maquinista, sense publicitat exterior // CEDIDA

Per últim, recordar que el punt de vacunació de La Maquinista compta amb unes 8.000 dosis diàries i que està obert a tota la població que es vulgui vacunar amb cita prèvia (el seu horari és de 9 a 20 hores). Les persones interessades han de demanar cita al portal vacunacovidsalut.cat.

1 Comentari

  1. Creo que lo de SEAT no es publicidad per se. Los sanitarios que trabajan en SEAT ofrecieron al gobierno vacunar ellos mismos a sus empleados con tal de aligerar las colas para vacunarse en otros espacios (Fira, La Maquinista). A la vez, ofrecieron a sus sanitarios para que pudieran vacunar a ciudadanos de a pie, para aligerar más las colas y que mucha más gente estuviera vacunada en el menor tiempo.
    Pero, claro, lo fácil es hablar sin informarse.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt