El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Restaurat un pergamí de l’any 1426 sobre Sant Andreu

Societat

L’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu ha conclòs la tasca de restauració del document més antic que es conserva sobre el nucli andreuenc. Més en concret, es tracta d’un pergamí del segle XV, escrit en llatí, que fa referència sobre la venda d’un tros de terra de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar un 26 de novembre de 1426. Una parcel·la que rebia el nom de ‘Lo Cireral’ i que adquiria un veí anomenat Raimundo Tolra.

 

Segons el document, el venedor era Berenguer Bartolomé de Canyelles, prevere perpetu de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar, i a la compravenda va actuar com a notari Raphaelis de Brugia. En total, el senyor Tolra va desembutxacar “66 monedes de Barcelona” per fer-se amb el solar.

Si bé aquest document va arribar l’any 2019 a l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu després de la donació de Xavier Martín Vilà, la situació de pandèmia ha obligat a ajornar reiteradament les tasques per la seva restauració. Un cop enllestit, el document ja pot ser consultat pels usuaris de l’Arxiu.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt