El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Colau dona el ‘sí’ definitiu a la reforma del carrer Gran fins a Mossèn Clapés

Política

La Comissió de Govern de l’alcaldessa Ada Colau ha aprovat definitivament el projecte executiu per reurbanitzar el tram del carrer Gran de Sant Andreu entre Joan Torras fins a la plaça de Mossèn Clapés. Una segona fase que te com a objectiu reduir la circulació de vehicles motoritzats i incrementar l’espai per al vianant, tal com ja es va fer prèviament entre Joan Torras i la rambla de Fabra i Puig. Les obres començaran després de les festes de Nadal i suposaran una inversió de 4,1 milions d’euros públics (IVA inclòs).

 

Cal tenir en compte que la intenció de l’executiu municipal era començar les obres abans (tot just a la tornada de les vacances), però l’al·legació d’un particular ha conduït a l’Ajuntament a corregir el calendari. La raó: no s’entenia que les obres dels carrers de Campeny i Colòmbia anessin a velocitats diferents respecte al carrer Gran, tal com ha avançat Betevé. Segons els càlculs inicials, es preveu que els operaris hi treballin en el tram de 850 metres durant un any i que s’incrementi el verd amb 18 nous arbres (els actuals es respectaran), entre d’altres elements.

Des de l’àmbit polític, destacar que el procés participatiu de la pacificació es va posar en marxa quan Xavier Trias era alcalde de Barcelona, però no va ser fins l’arribada de Barcelona en Comú que la iniciativa va prendre l’esbrenzida definitiva. De fet, aquesta obra ja estava incorporada al programa electoral dels comuns de l’any 2015, on es reclamava la necessitat de “pacificar i connectar el carrer gran de Sant Andreu i el carrer gran de la Sagrera fins al carrer de Garcilaso“. Idea, però, que com resulta palpable, finalment s’ha quedat a mig camí.

Fotografia | Arxiu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt