El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Junts reclama diàleg per corregir les disfuncions del ‘porta a porta’

Política

El Grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat al Govern de l’alcaldessa, Ada Colau, correccions en el sistema de recollida de residus ‘porta a porta’ a Sant Andreu, després del rebuig que ha generat entre el veïnat. Segons la regidora de la formació adscrita a Sant Andreu, Neus Munté, no es pot implantar un canvi d’aquestes característiques sense tenir en compte les dificultats que comporta. Per aquesta raó, ha exigit als regidors del Govern, Lucia Martín i Eloi Badia, que donin la cara davant el veïnat aquest mateix dimarts al Consell de Barri.

 

Des de Junts destaquen les protestes veïnals des que el sistema va entrar en funcionament fa només una setmana. Un malestar que va tenir com a punt àlgid la conentració de divendres passat a la plaça d’Orfila. Per tal de recollir les opinions dels ciutadans afectats pel nou sistema, aquest mateix dilluns una comitiva de Junts s’ha trobat amb els veïns a la plaça del Comerç, punt on la regidora i responsable de l’àmbit de serveis urbans de Junts, Francina Vila, ha explicat que el seu grup polític no està en contra del ‘porta a porta’, però que hi veu un gran espai de millora en la implantació que se n’està fent a Sant Andreu.

“És evident que Barcelona ha de complir els objectius que ens hem marcat de millor reciclatge, de més quantitat i més qualitat, però aquestes millores s’han de fer de les mans dels veïns i veïnes, no es pot fer a la contra dels veïns i veïnes perquè si no el procés serà fallit”, ha assenyalat la regidora. A més, la mateixa responsable de Junts ha denunciat que l’executiu de Colau ha posat en marxa el nou sistema “sense escoltar els veïns”. “Demanem més diàleg, que es tingui en compte les seves aportacions, que són molt raonables”, ha afegit.

En paral·lel, Munté ha expressat la necessitat d’implementar el nou sistema “de manera progressiva” i no “sobtada”, ja que el que s’ha generat és el rebuig notable dels veïns i veïnes. “Exigim al govern municipal, concretament a la regidora Lucía Martín i al regidor Eloi Badia, que donin la cara perquè fins ara han estat amagats, i al Consell de Barri (d’aquest dimarts) s’avinguin a modificar els aspectes que estan comportant tantes dificultats a les persones que viuen en aquesta zona”, ha reclamat.

A parer del grup de l’oposició, “no es pot implantar un canvi d’aquestes característiques sense tenir en compte les dificultats amb què es troben moltes persones”. “No volem que passi com ha passat amb la implementació dels carrils bici, les mesures d’urbanisme tàctic que s’han imposat sense debat previ, de manera sobtada, i que ha comportat rebuig veïnal”, ha apuntat la regidora adscrita. Per aquesta raó, considera imprescindible “crear un espai de diàleg amb veïns, comerciants i entitats per tal d’escoltar les seves queixes i necessitats específiques i consensuar un calendari d’implantació més apropiat, així com amb els grups municipals”.

Fotografia | Junts pper Catalunya

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt