El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un llibre recull la història local a través dels articles del De Cap a Peus

Cultura

A les portes de Sant Jordi i amb motiu del 124 aniversari de l’annexió forçada de Sant Andreu de Palomar a la ciutat de Barcelona, l’editorial Llop Roig ha presentat aquest dimarts la seva darrera novetat editorial: ‘Una mica de gotes d’història de Sant Andreu de Palomar’. Un volum que recull articles de contingut històric que, anys enrere, van ser publicats a la revista De Cap a Peus.

Banner Ajuntament 300x250
 

El fet que l’editorial hagi escollit la revista de l’AVV de Sant Andreu de Palomar no és casualitat, ja que precisament es tracta de la publicació veïnal més antiga de Barcelona. De fet, aquest mateix octubre va complir 40 anys de vida al carrer de forma ininterrompuda. Una “joia”, tal com ha definit l’historiador i responsable de Llop Roig, Pau Vinyes, que ara s’ha vist dotada d’una publicació editorial a la seva alçada. “El que hem fet ha estat recuperar una selecció d’articles que fessin referència a la història del territori, acompanyats d’il·lustracions del també col·laborador de la revista, Florenci Salesas, i altres fotografies d’època”, ha resumit Vinyes.

L’acte, que s’ha celebrat a l’estany de la plaça de Can Fabra, també ha comptat amb la presència de qui va ser redactora en cap del De Cap a Peus, Berta Solanas. La icònica impulsora del format periodístic del mitjà local i responsable del pròleg del llibre ha emfatitzat com, en realitat, la història l’escriu la població dia rere dia: “Tot el que fa l’associació de veïns, el De Cap a Peus, el que fa la societat de Sant Andreu… són petites coses que passen a formar part de la història“. “Aquest recull d’històries són fets destacats o ben recordats per la gent, però al final tot el fem en el nostre dia a dia forma part de la història”, ha afegit en relació amb el contingut del volum.

D’esquerra a dreta, Pau Vinyes, Jaume Domènech, Berta Solanas i Santi Serra, en la presentació del llibre // DGM

Per la seva part, l’expresident de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Jaume Domènech i Gimeno, ha posat de relleu el fet que el De Cap a Peus s’hagi arribat a convertir en “una obra col·lectiva”. En aquesta línia, Domènech també ha confessat que “tots els qui hem participat estem molt orgullosos d’haver aconseguit que una revista s’hagi mantingut tants anys sortint i superant tota mena de crisis econòmiques, de desmotivacions polítiques, de dedicació, de mobilització…”. La raó? Ben senzilla: “El De Cap a Peus sempre ha estat allà per defensar les reivindicacions dels veïns i explicar què és la cultura, l’esport… tot el que interessa a la gent de Sant Andreu”. Una forma de fer que, tal com ha assenyalat l’actual president de l’entitat veïnal, Santi Serra, es tracta “d’un petit miracle” en els temps que corren.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt