El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El PP de Sant Andreu demana la dimissió de Josep Bou

Política

La Junta Gestora del Partit Popular del Districte de Sant Andreu, conjuntament amb unes altres sis agrupacions locals de Barcelona, ha emès un comunicat on demanen la dimissió del president del seu grup municipal, Josep Bou. A més, les bases del partit també exigeixen al seu líder a Barcelona que retorni l’acta de regidor, després que el cap de files hagi ordenat el cessament dels dos consellers i presidents del partit dels districtes de Les Corts i Sarrià – Sant Gervasi, Xavier Cañigueral i Isaac Martín respectivament.

 

Tal com han recalcat els presidents i secretaris generals dels set districtes, “a aquestes desafortunades decisions, hem de sumar les constants declaracions als mitjans de comunicació que realitza el senyor Bou sobre diferents persones que conformen el Partit Popular”. Segons exposen, no només ja havia ordenat altres cessaments amb anterioritat, sinó que tampoc s’ha estalviat mai la seva opinió desfavorable sobre “les capacitats i els mèrits” d’algunes persones que conformen el partit, quan ell no milita a la formació. “Aquest fet genera un enorme disgust en la majoria d’afiliats i en les Juntes de Districte del Partit Popular”, expressen.

Per acabar d’adobar la situació, la junta local també ha recordat que Josep Bou ha sigut condemnat pel Jutjat número 29 de Barcelona després d’agredir a un veí de Barcelona. Un càstig legal al qual sumen les declaracions que dies enrere el seu president va fer a Betevé, on es postulava per encapçalar una candidatura de Ciutadans o VOX a Barcelona en les properes eleccions municipals.

Declaracions a les quals els populars afegeixen el paradoxal nomenament de Luis Barroso Denis com a nou coordinador del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona. Tal com rememoren, Barroso havia prestat servei en l’exèrcit bolivarià sota el mandat dels presidents veneçolans, Hugo Chávez i Nicolás Maduro. Un fitxatge polèmic, però, que tampoc ha sigut l’únic, ja que el mateix cap de files popular va decidir contractar com a cap de premsa a Albert Batlles Santiago, periodista “identificat clarament amb el separatisme” i reconegut usuari de Twitter pels seus “despectius i insultants” comentaris cap al PP, les idees que representa i els seus líders, destaquen.

Davant d’aquest cúmul de denúncies, tant el PP de Sant Andreu com les juntes d’uns altres sis districtes de Barcelona han demanat la revocació dels cessaments ordenats per Bou i la seva dimissió com a president del grup municipal del PP a l’Ajuntament. Una renúncia que volen que vagi acompanyada de l’entrega de l’acta de regidor al partit, “perquè pugui ser ocupada per un dels afiliats al Partit Popular”.

En aquesta línia, recordar que la darrera consellera del PP a Sant Andreu, Carmen Santana, ja va deixar el partit en finalitzar el darrer mandat municipal per desavinences amb la nova línia política de la formació a la ciutat. De fet, en les últimes eleccions municipals els populars ja només van obtenir el suport de 1.304 andreuencs. Per la seva part, Bou, qui va ser anomenat a dit com a cap de llista pel president del PP, Pablo Casado, no ha fet cap declaració pública des de la publicació de l’esmentat comunicat, però sí que ha aprofitat per sumar-se a la manifestació davant l’estació de Sant Andreu Arenal que denuncia els talls de la Meridiana per part de col·lectius independentistes.

Fotografia | Cambra de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt