El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La crisi de la COVID-19 arrossega a la baixa el mercat immobiliari

Economia

La crisi econòmica generada per la COVID-19 ha començat a desinflamar els preus del mercat immobiliari al Districte de Sant Andreu. Després que el confinament marqués un abans i un després, les dades de finals de 2020 recollides per Habitaclia reflecteixen com l’oferta s’ha començat a adaptar, en certa mesura, al context actual.

 

En el cas del mercat de lloguer, les xifres del mateix web assenyalen com del mes de gener fins al novembre els preus han caigut un 12,8 %. Una baixada que fins i tot va ser més important a l’octubre, ja que si bé a principis d’any el metre quadrats es pagava a 14,95 euros/mes, en aquest darrer període es va establir en els 12,74 euros mensuals de mitjana.

Respecte al mercat de compra, la caiguda ha trigat més temps a arribar i, a hores d’ara, encara no ha sigut tant important com en el món de l’arrendament. Mentre que al març el metre quadrat es pagava al districte a 3.375,18 euros (el mes de l’any que més car ha estat), ara al novembre se situava en els 3.266,50 euros. Un 3,22 % menys des de l’arribada del coronavirus.

Aquestes dades també cal contextualitzar-les amb el sorgiment de més oferta, arran la pràctica desaparició d’altres mercats com és el lloguer vacacional. Un fet que queda palès amb la quantitat d’anuncis de lloguer que actualment recull el mateix portal immobiliari: mentre que habitualment en tenia publicats una seixantena en relació amb Sant Andreu de Palomar, actualment hi ha més d’un centenar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt