El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La PAH en el BBVA David garcia mateu

Fiscalia demana presó pels activistes que van ocupar el BBVA

Societat

La Fiscalia demana dos anys de presó i una multa de 900 euros per cada un dels vuit membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que van ser identificats després d’ocupar el BBVA de Torras i Bages. Si bé fins i tot la mateixa entitat bancària ha retirat l’acusació pels fets del març del 2017, el ministeri fiscal segueix entossudit a castigar els activistes per una acció on demanaven negociar, d’una vegada per totes, fins a 17 desnonaments pendents.

 

“Vam repartir octavetes, vam posar música al carrer, ens vam reunir amb responsables del BBVA i vam pressionar públicament al banc per a què donés una solució als casos”, recorda la PAH en un comunicat. Ara, gairebé tres anys després, es troben que vuit companys s’enfronten a un procés judicial “totalment desproporcionat i injust“. Per il·lustrar el cas amb major precisió, cal tenir en compte que la Fiscalia demana els dos anys de presó i una multa de 15 euros diaris fins a sumar un total de 900 euros, per haver ocupat l’oficina una nit i haver produït uns desperfectes calculats en 172,27 euros.

“Durant l’acció el local va seguir obert, els caixers van seguir funcionant i no es va produir cap d’any ni a l’oficina ni a les treballadores”, argumenten els afectats. “En un primer moment el BBVA ens va denunciar, però després d’una primera vista judicial van decidir retirar-se de l’acusació“, pel que “ara el procés judicial obert té encara menys sentit”. Des del seu punt de vista, “la Fiscalia el tira endavant per intentar posar-nos la por al cos i silenciar-nos“.

Les pancartes de la PAH conviuen amb el mobiliari del BBVA / DGM
Els activistes van passar la nit a l’oficina per forçar una negociació / DGM

Després d’haver-se ajornat l’inici del judici per la pandèmia de la COVID-19, ara el proper 9 de novembre els encausats s’enfronten a un delicte de violació d’establiment obert al públic i a un altre per danys, tot i que no s’ha presentat encara cap prova de violència a l’interior. Per donar-los suport, la PAH, l’Obra Social BCN, GHAS i el Grup d’Habitatge han convocat pel dia del judici una concentració a les 10 hores a la Ciutat de la Justícia.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt