El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Foguera de Sant Joan / Els Bocs de Can Rosés

Can Fabra es quedarà sense foguera per la revetlla de Sant Joan

Societat

Arran la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit vetar l’encesa de les tradicionals fogueres de la revetlla de Sant Joan. Per tant, enguany la flama del Canigó no podrà baixar fins a la plaça de Can Fabra i els veïns hauran d’optar per una celebració més familiar. Segons el consistori, la decisió s’ha pres atenent “les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la normativa vigent durant la fase de desescalada“.

 

Aquells veïns que vulguin allargar la festa tampoc ho podran fer a les platges de la ciutat, ja que també s’ha anunciat que està previst tancar-les a partir de les 20 hores del dia 23 i fins a les 10 hores del dia 24. Pel que fa a la resta d’activitats que es puguin dur a terme, aquestes hauran de complir les distàncies de seguretat i no podran generar cap mena d’aglomeracions massives.

L’únic que es permetrà serà llençar petards i encendre petits foguerons prèviament autoritzats, els quals hauran d’estar degudament encerclats i ocupar un màxim d’un metre quadrat. A més, les persones que hi siguin al seu voltant també hauran de mantenir les distàncies i ser grups reduïts i controlats. Respecte a les casetes de venda de petards, aquestes podran obrir només si estan ubicades a l’espai públic i compleixen les condicions de seguretat i sanitàries. Perquè així sigui, els dies previs els Bombers de Barcelona inspeccionaran els 117 locals autoritzats.

Per part de la Guàrdia Urbana, el cos municipal ja ha avançat que desplegarà un dispositiu que se centrarà en aquells espais on es puguin produir aglomeracions. L’objectiu: fer complir les mesures de seguretat previstes. D’altra banda, també duran a terme controls preventius d’alcoholèmia i drogues.

Fotografia | Els Bocs de Can Rosés

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt