El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El món del futbol acomiada Miquel Jové, l’històric delegat de la UESA

Esports

Sempre a peu de gespa. Podien passar desenes d’entrenadors per la banqueta, multitud de directius per la tribuna i incomptables jugadors pel túnel de vestidors, que ell sempre estava allà. Una omnipresència, però, que ha arribat al seu punt final. La UE Sant Andreu ha comunicat aquest dissabte la mort del seu històric delegat, Miquel Jové, a l’edat de 82 anys. Un comiat que fins i tot es pot aventurar precoç, ja que de ben segur una de les seves il·lusions hauria sigut veure la quadribarrada pujar a Segona B aquest proper juliol. Tot i que ja no hi serà, segur que els actuals defensors de l’escut el tindran ben present quan saltin a la gespa per dedicar-li l’anhelada fita.

 

Que Jové fos una de les ànimes de l’entitat no ha sigut només pel seu paper de delegat sobre la gespa durant tres dècades. A dia d’avui també disposava de l’honor de ser el soci més antic de la UESA. Sempre vinculat al poble i al seu equip de futbol per excel·lència, tothom en destaca la seva humanitat dins i fora del Narcís Sala. La seva casa on va viure tantes alegries i tantes penes. Perquè les venes de Jové corria això mateix: les emocions que genera el futbol de poble.

El que és segur és que el seu comiat de la vida terrenal no suposarà el seu oblit. Sempre present a la banda, amb la senyera lligada al braç, resultarà inoblidable pel cos tècnic, jugadors i aficionats. Família quadribarrada que s’ha bolcat en donar les condolences a través de les xarxes socials, ja que Jové no només era un integrant del club, sinó que era un pare dins de la família andreuenca. O com l’entitat ha volgut emfatitzar, “part de l’escut del Sant Andreu”.

Persones com Jové són les que han fet gran el futbol de caràcter veïnal. Des de l’anonimat, sense voler ser protagonista de les festes, i sempre allà dempeus amb la seva faceta més humana i acollidora. No només la UE Sant Andreu ha perdut un dels seus grans valors, sinó que tot el futbol català s’ha quedat orfe d’una de les figures que feien sentir respecte per aquest noble esport. Com no podia ser d’una altra manera, el seu comiat ha generat comunió entre amics i eterns rivals. El seu traspàs no suposarà que mai deixi d’existir a la memòria.

Fotografia | UE Sant Andreu

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt