El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu crearà una plataforma de venda digital pels botiguers

Economia

El Ple de Sant Andreu celebrat aquest dijous ha aprovat per unanimitat la proposició presentada per la consellera de Junts per Catalunya, Anna Satorra, la qual contempla la creació d’una plataforma de venda digital. Segons ha detallat la consellera, la intenció és crear un canal virtual compartit perquè botiguers, restauradors i eixos comercials ofereixin els seus productes al veïnat mitjançant Internet.

 

Aquesta plana web tindria com a objectiu conduir cap a la digitalització als petits comerciants. Una opció que, a més, permetria al veïnat els desplaçaments als locals comercials per comprar en plena crisi de la COVID-19. Segons ha assenyalat en un comunicat la regidora adscrita a Sant Andreu de JuntsxCAT, Neus Munté, “la situació de confinament i aturada de l’activitat presencial ha evidenciat la necessitat imperiosa d’avançar cap a una major digitalització del comerç de proximitat”.

En la mateixa línia, Satorra ha apuntat que, pel bon funcionament de la plataforma, seria necessari acompanyar en la formació als botiguers que desitgin participar. Una qüestió sobre la qual ha insistit el conseller d’ERC, Carlos R. Escuredo, qui ha criticat que, de vegades, les formacions de Barcelona Activa després no arriben a prendre forma pequè no s’acompanya suficientment als professionals.

Cal posar de relleu la quantitat d’iniciatives similars que han sorgit arran del confinament i l’obligació de tancar les botigues de proximitat no essencials. Un exemple: la proposta Llibreries Obertes. Una plataforma de venda virtual que es va engegar pocs dies després de decretar-se l’Estat d’Alarma amb l’objectiu d’evitar aturar en sec el funcionament de les petites llibreries i fer que la pandèmia els fos el més lleu possible.

Per últim, destacar que l’aprovació de la proposició de JuntsxCAT també suposarà el desplegament d’ajudes pels botiguers i restauradors, amb la idea que puguin adquirir EPIs i equips sanitaris amb el menor cost possible.

Fotografia | Laura Guerrero // Ajuntament de BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt