El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tancament massiu de negocis regentats per asiàtics

Economia

Prendre una canya a Sant Andreu s’ha convertit en una odissea. Molts peregrins que, setmana rere setmana, eren fidels a la seva barra de bar, s’han quedat orfes de cervesa. Bé, només els hi queda una alternativa: fer el salt als seus cambrers habituals i sortir a la cerca d’algun nou local que els faci el pes. La raó: el tancament massiu de bars regentats per asiàtics.

 

Tot i que pràcticament la meitat han penjat a la persiana un cartell amb el missatge “hem marxat de vacances”, a ningú se li escapa la coincidència amb l’episodi de coronavirus. Sí, alguns ja van plegar la setmana passada, però ha sigut a partir d’aquest dilluns quan l’onada de tancaments s’ha fet més evident. I no només a locals de restauració com el Bar Don, La Terraza de Can Fabra, el Shokudo d’Orfila o El Café de Santi de la rambla, també botigues del Todo a 100 com el Gran Basar de Torras i Bages. Si més no, altres negocis similars encara resten oberts a pocs metre, com ara La Casa Gran.

La gran majoria de missatges assenyalen als seus cartells que el període de tancament s’allargarà prop de 15 dies o un mes. Un stand-by que no fa més que atraure a vianants curiosos davant la persiana per veure si donen cap més raó. I la gent que s’atura, de fet, no fa més que crear un efecte magnètic entre la resta de vianants que passegen per la zona . Tothom vol saber per què han tancat.

Les elucubracions posteriors, fàcils d’imaginar: “Segurament estiguin fent un confinament preventiu“, comentava aquest matí de dimarts una dona davant la persiana del bar La Terraza. Per darrere d’ella, una jove asiàtica passejava en bicicleta amb la mascareta posada, encara que les autoritats sanitàries hagin reiterat centenars de vegades que aquestes són innecessàries.

Segons ha detallat a El Periódico el consolat de la República Popular Xinesa a Barcelona, aquest òrgan diplomàtic no ha emès cap ordre als seus compatriotes de tancar els seus negocis, ni de deixar de treballar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt