El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els habitatges, vistos des del carrer de la Residència / DGM

Sant Andreu, el districte on més van pujar els lloguers

Economia

Nou any de rècord. Sant Andreu, juntament amb el de Ciutat Vella, ha sigut el districte on més s’han incrementat els preus de lloguer aquest 2019, amb un 3,7% segons el portal Idealista. El segueixen l’Eixample (3%), Sarrià-Sant Gervasi (2,7%), Les Corts (2,3%), Nou Barris (1,7%) i Horta Guinardó (1,6%). En el conjunt de la ciutat, els preus han augmentat un 1,9% al llarg del darrer any, degut a les baixades a Sant Martí (-2,8%), Sants-Montjuïc (-0,4%) i Gràcia (-0,2%).

Banner Ajuntament 300x250
 

Aquest lideratge percentual, però, no és reflecteix en el preu per metre quadrat. A diferència del que podria semblar, els preus més elevats no es troben a Sarrià-Sant Gervasi ni a Les Corts. Les quotes d’arrendament més elevades es troben a Ciutat Vella, on els lloguers costen uns 19 euros el metre quadrat, i l’Eixample, amb valors al voltant dels 17 euros el metre quadrat. En aquest cas, Sant Andreu està a la banda baixa de la taula (13,3 euros) i només a Nou Barris el metre quadrat és més asequible (12,7 euros).

En el conjunt de la demarcació de Barcelona, els preus dels lloguers han pujat un 2,4% (un 1,3% menys que a Sant Andreu), i el preu del metre quadrat s’ha situat en els 14,9 euros (per sota de l’increment mitjà que ha patit Catalunya, on els arrendaments s’han encarit un 4,4%). Pel que fa als municipis de l’àrea metropolitana, els lloguers que més han baixat són a Sant Feliu de Llobregat (-5,4%) i a on més han pujat: Rubí (15,9%).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt