El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tres Tombs Infernals de ‘Matrícula d’Honor’

Cultura

Èxit incontestable. La 28a edició dels Tres Tombs Infernals ha tornat a situar a La Satànica de Sant Andreu en el més alt pel que a celebració d’esdeveniments es refereix. El teatre, la ironia, els sarcasmes, la pirotècnia, la música i tot el foc han convertit l’hora d’espectacle en una autèntica delícia pels espectadors que han omplert la plaça de Can Fabra. Dit d’una altra manera, els organitzadors s’han tornat a graduar amb una Matrícula d’Honor.

 

Enguany, Satanàs (Ferran Fleta) i el personatge de nova creació, el Bufó (Sergio Diéguez) han tornat a intentar seduir a Sant Antoni (Oriol Riera) amb drogues, alcohol i sexe en un espai inèdit: el Circ (Sa)Tànic. Si bé l’espectacle teatralitzat ha tornat a tenir el mateix fil conductor de cada any, el guió novament s’ha adaptat a l’actualitat més immediata. Ni els presos polítics, ni l’enfonsament de Ciutadans, ni el nou Govern de l’Estat s’han escapat de les crítiques ni la sorna. Tothom ha rebut en una obra on el Bufó ha entomat l’humor més fi i Satanàs s’ha vanagloriat de poder exhibir la seva insultant grolleria.

Tot i que l’aposta d’introduir un nou personatge en un projecte tan consolidat hauria pogut semblar arriscada, el tàndem Fleta – Diéguez ha resultat sensacional, així com un Riera que ha tornat a demostrar talla d’actor de primer nivell. La resta del confeti l’han posat les ballarines (enguany menys coreogràfiques, però no menys destacables), els integrants de la secció de circ de l’Ateneu Popular de 9 Barris, i la constant pirotècnia que s’ha fet gairebé omnipresent.

Finalment i com no podia ser d’una altra manera, l’innocent Sant Antoni (Toni, pels amics) no ha caigut en les múltiples temptacions que li han preparat el Bufó i Satanàs. Un fet que ha fet enutjar al Dimoni, qui un any més ha regalat als espectadors la seva icònica imatge ordenant cremar tot el poble de Sant Andreu. Si bé aquesta vegada els diables no han sortit per les Portes de l’Infern (restaven amagades sota les lones de la carpa del circ), aquests s’han autoconvidat a la plaça, tot just han començat a esclatar els focs artificials.

L’estructura ha ofert un espectacle pirotècnic de primer nivell // DGM

Primer amb els Diablons de Nou Barris, després amb els Diables de Les Corts i entremig amb els integrants de La Satànica, desenes d’andreuencs s’han amuntegat al centre de la plaça per saltar al ritme dels tabalers sota les bengales. Més tard ha sigut el torn de l’exhibició de les bèsties de foc, amb el Drac de Gràcia, la Víbria i el Fènic del Poblenou i el Pork del Clot com a convidats, i ja al final, l’estructura de ferro s’ha autoanomenat coprotagonista de la nit, tot gràcies a l’impressionant espectacle de pirotècnia mai vist fins ara a Can Fabra.

Per tal de posar el punt final, el Bretolàs s’ha exhibit davant de públic envoltat de foc blanc amb el Flying Free de fons i per acomiadar l’edició, un piromusical de manual ha posat el punt final amb Let’s get ready to rumble, Shakira i el mític Bella Ciao. Com no podia ser d’una altra manera, el públic ha regalat una forta ovació als organitzadors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt